x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea, despre OUG 114: Săptămâna viitoare vom discuta despre energie şi operatorii de telefonie mobilă

Dragnea, despre OUG 114: Săptămâna viitoare vom discuta despre energie şi operatorii de telefonie mobilă

15 Mar 2019   •   15:50
Dragnea, despre OUG 114: Săptămâna viitoare vom discuta despre energie şi operatorii de telefonie mobilă
Sursa foto: DIANA OROS

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri, la Târgovişte, legat de OUG 114, că săptămâna viitoare va avea loc o ultimă discuţie cu privire la energie şi operatorii de telefonie mobilă, după ce în această săptămână vor fi finalizate discuţiile despre sistemul bancar şi pensiile private.

Dragnea a răspuns, fiind întrebat de presă despre discuţiile privind modificarea OUG 114, că acestea sunt "în grafic''.

''În această săptămână vom finaliza discuţiile despre sistemul bancar şi despre fondul de pensii în cadrul Ordonanţei 114. Aşteptăm ca doamna premier să se întoarcă şi să îi prezentăm textul articolului, urmând ca săptămâna viitoare să avem o ultimă discuţie pe energie şi operatorii de telefonie mobilă. Suntem în grafic'', a precizat Dragnea.

Liviu Dragnea a participat, vineri, la Târgovişte, la Conferinţa judeţeană de alegeri a PSD Dâmboviţa şi a susţinut o conferinţă de presă.

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a declarat miercuri că, în această săptămână, MFP "închide" propunerea de modificare a OUG 114 în privinţa băncilor şi a Pilonului 2 de pensii, fixându-şi ca termen pentru ''clarificarea'' acestui act normativ finalul lunii martie.

"Noi, la Finanţe, săptămâna aceasta, închidem propunerea de modificare pe OUG 114, pe zona de bănci şi Pilon 2. Colegii din Guvern responsabili de zona Energie şi Comunicaţii fac acelaşi lucru, astfel încât următoarele zile să putem centraliza aceste propuneri de modificare şi săptămâna viitoare să putem discuta, poate chiar şi în mod public, pentru a testa forma acestui act normativ. Eu, personal, pe bănci, pe Pilonul 2, va trebui să notific şi Banca Central Europeană, pentru că aşa am stabilit. Avem deja un concept agreat şi de Asociaţia Română a Băncilor", a precizat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, miercuri, la Parlament.

El a spus că, până la finalul lunii, se va ajunge la un consens pe OUG 114.

Ministrul a arătat că nu ia în calcul o eventuală prorogare a ordonanţei.

"Eu îmi fixez ca obiectiv să clarificăm actul normativ care va modifica OUG 114 până la finalul lunii martie. Dacă vom clarifica cu actorii din piaţă, ce rost are să mai prorogi? Dacă prorogi, iar laşi liber la discuţii, suspiciuni, speculaţii", a explicat Teodorovici.

Preşedintele Senatului şi al ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, marţi, că există varianta de rezervă a prorogării termenului de intrare în vigoare a OUG 114/2018, dacă modificările care trebuie aduse actului normativ nu vor fi finalizate până pe 31 martie, când ar urma să îşi producă efectele actul normativ. AGERPRES

×
Subiecte în articol: liviu dragnea