x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea despre Parteneriatul strategic cu SUA: Pe partea economică trebuie să avem şi avantaje

Dragnea despre Parteneriatul strategic cu SUA: Pe partea economică trebuie să avem şi avantaje

14 Mar 2017   •   22:50
Dragnea despre Parteneriatul strategic cu SUA: Pe partea economică trebuie să avem şi avantaje

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a precizat că în cadrul întâlnirii pe care a avut-o, marţi, cu ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a reiterat punctul de vedere susţinut şi la Washington, conform căruia, în urma Parteneriatului strategic cu Statele Unite, România trebuie să înceapă să aibă de câştigat şi din punct de vedere economic.

"Parteneriatul strategic dintre România şi Statele Unite este extrem de important pentru noi şi foarte bun. El trebuie să înceapă şi să aibă o componentă economică substanţială. Adică, România să înceapă să aibă şi de câştigat din punct de vedere economic de pe urma acestui parteneriat strategic, care din punct de vedere al apărării este în regulă, din punct de vedere militar este în regulă, dar e bine pentru noi, şi cred că şi pentru americani, ca acest parteneriat să aibă o componentă economică efectivă (...) investiţii americane în România", a declarat Dragnea pentru B1Tv.

El a adăugat că răspunsul reprezentanţilor SUA a fost unul pozitiv, existând şi rezultate din acest punct de vedere.

"România trebuie doar prezentată. A venit Exxon, am avut întâlnire cu vicepreşedintele Exxon, am avut întâlnire cu cei de la Bell Helicopter. Încep să fie interesaţi. Şi cu orice oficial american cu care mă văd - ambasador sau orice alt oficial de la Washington - spun lucrul acesta. Şi îl spun şi public: să vină să investească. România e o ţară stabilă din punct de vedere politic, o ţară stabilă din punct de vedere economic. Este, a fost multă vreme o insulă de stabilitate în zonă. Este interesantă pentru ei din punct de vedere militar. Vreau să fie interesantă pentru ei şi din punct de vedere economic. Pentru că vreau ca şi românii să simtă în buzunarele lor efectele benefice ale acestui parteneriat strategic. România a fost foarte loială şi foarte serioasă în cadrul acestui parteneriat şi va fi în continuare. Orice solicitare a partenerilor americani a fost acceptată. Dar, repet, pe partea economică trebuie să avem şi avantaje. (...) Şi răspunsul a fost pozitiv. Şi la Washington, şi aici. Şi lucrurile încep să se întâmple", a spus el.

De asemenea, preşedintele Camerei Deputaţilor a precizat că în cadrul întâlnirii cu ambasadorul Hans Klemm a fost abordată şi tema înfiinţării Muzeului Holocaustului în România.

"A venit domnul Radu Ioanid din Statele Unite. De asemenea, a venit împreună cu dumnealui domnul ambasador Klemm. Am discutat despre câteva chestiuni legate de Muzeul Holocaustului, care se va înfiinţa în România. Este un lucru pe care l-am discutat cu domnul Ioanid şi la Washington, când am fost. De asemenea, am discutat cu domnul ambasador despre evoluţiile din Uniunea Europeană şi despre relaţiile dintre Statele Unite şi România", a precizat el. www.agerpres.ro

×