x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea despre referendum: Noi suntem dispuşi să dăm drumul repede în Parlament, dar să vedem întrebările

Dragnea despre referendum: Noi suntem dispuşi să dăm drumul repede în Parlament, dar să vedem întrebările

05 Apr 2019   •   17:57
Dragnea despre referendum: Noi suntem dispuşi să dăm drumul repede în Parlament, dar să vedem întrebările

Procedurile legate de referendumul pe Justiţie, anunţat de preşedintele Klaus Iohannis, ar putea merge repede în Parlament, cu condiţia să existe întrebările, a declarat vineri preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD.

Totodată, el a arătat că nu există o procedură de reconsultare a Parlamentului.

"O să discutăm săptămâna viitoare, pentru că mulţi spun că este ceva destul de ciudat. Practic, nu există o procedură de reconsultare a Parlamentului. Dar nu ne împiedicăm de asta. O să convocăm un Birou permanent reunit în curând, dar totuşi să vedem întrebările. Noi suntem dispuşi să dăm drumul foarte repede în Parlament", a spus Dragnea, la Călăraşi.

Întrebat dacă PSD ia în calcul să sesizeze CCR în ceea ce priveşte referendumul, Dragnea a negat. "Categoric nu. Îl lăsăm cu referendumul lui (n.r. - pe preşedintele Iohannis). Noi avem altă treabă'', a menţionat el.

Potrivit acestuia, "s-ar putea să fie o mare harababură" pe 26 mai, în secţiile de vot. "Am vorbit cu foarte mulţi. S-ar putea să fie o mare harababură în secţiile de vot. Deja ştiu sunt discuţii la AEP, sper să se pună de acord ca acolo procesul electoral în ceea ce priveşte alegerile europarlamentare să nu fie tulburat. S-au produs tulburări şi în 2009 cu buletinele de vot. Sper să se pună bine la punct şi MAI şi AEP. (...) Sper ca toate instituţiile să se organizeze bine, ca oamenii să aibă posibilitatea neîngrădită să-şi aleagă europarlamentarii", a adăugat liderul PSD.

Întrebat dacă personal va pune ştampila pe buletinul de vot la referendumul pe Justiţie, Dragnea a răspuns: "Dacă ajung la buletinul ăsta, da". AGERPRES

×
Subiecte în articol: liviu dragnea