x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea, despre varianta remanierii: Dăncilă o să stea cu Guvernul şchiop cât o să stea Iohannis la Cotroceni

Dragnea, despre varianta remanierii: Dăncilă o să stea cu Guvernul şchiop cât o să stea Iohannis la Cotroceni

12 Mai 2019   •   16:15
Dragnea, despre varianta remanierii: Dăncilă o să stea cu Guvernul şchiop cât o să stea Iohannis la Cotroceni

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că singura variantă pentru înlocuirea unor miniştri în cabinetul Dăncilă este restructurarea guvernamentală prin votul Parlamentului, pentru că şeful statului nu îi va da vreun răspuns premierului în privinţa remanierii.

"Eu îi doresc succes doamnei Dăncilă. Nu cred că va primi vreun răspuns de la Iohannis. Nu-l interesează pe Iohannis. Nu respectă nimic. Eu i-am spus şi îi spun în continuare: când se va hotărî să facem remanierea prin Parlament, nedepinzând de Iohannis, atunci se va întâmpla. Dacă nu, o să stea cu Guvernul şchiop cât o să stea Iohannis la Cotroceni. E singura variantă (n.r. restructurarea guvernamentală cu vot în Parlament), după părerea mea. Iohannis nu va accepta niciodată. Poate să vină cu 10 propuneri primul-ministru, le va respinge pe toate", a afirmat Dragnea, duminică, la Antena 3.

Declaraţia a fost făcută în comuna Colibaşi, judeţul Giurgiu, unde Dragnea s-a aflat într-o vizită duminică.

El susţine că şeful statului nu face "nicio campanie pentru referendum", ci e interesat doar "să-i ajute pe cei de la PNL".

"El cu referendumul a vrut să păcălească pe toată lumea. El de fapt este interesat să-i ajute pe cei de la PNL să crească în sondaje. Eu cred că nu-i ajută. Iar faptul că foloseşte maşinile statului în interes personal şi în interes politic, asta e infracţiune probabil. Nu este nici prima şi nici ultima pe care o comite Iohannis, dincolo de faptul că pentru el Constituţia numai e demult biblia legilor, nu respectă nici deciziile CCR, nici Constituţia. El ia în batjocură orice, doar interesul personal primează pentru Iohannis. Doar oamenii văd. Şi bineînţeles, toţi SPP-iştii care trebuie să fie la aceste acţiuni, lunetiştii să fie ascunşi (...), ca nu cumva să păţească ceva dictatorul", a adăugat Dragnea.

Liderul PSD a reamintit că o decizie în Coaliţie referitoare la candidatul pentru alegerile prezidenţiale va fi luată după alegerile europarlamentare.

"Eu îmi doresc să nu mai fie Iohannis preşedinte, pentru că a adus foarte mult rău acestei ţări şi aduce în continuare", a mai spus Dragnea.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: dragnea guvern iohannis