x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: Eu nu cred că pot fi comparate legile justiţiei cu un porc

Dragnea: Eu nu cred că pot fi comparate legile justiţiei cu un porc

08 Ian 2018   •   22:20
Dragnea: Eu nu cred că pot fi comparate legile justiţiei cu un porc

Preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a declarat luni că nu este de acord cu comparaţia făcută de preşedintele Klaus Iohannis, care a criticat dezbaterile din Comisia specială pentru legile justiţiei, apreciind că parlamentarii s-au grăbit să îngraşe porcul înainte de Crăciun. 

"Eu nu cred că pot fi comparate legile justiţiei - legi dintr-un domeniu fundamental - cu un porc. Părerea mea... Îmi cer scuze", a spus Dragnea, în cadrul unei conferinţe de presă. 

De asemenea, Dragnea a fost întrebat cum comentează faptul că preşedintele Klaus Iohannis a vorbit despre modificarea Constituţiei, în sensul în care persoanele cu probleme penale să nu mai facă parte din conducerea statului. 

"Nu pot fi de acord, pentru un motiv foarte simplu: există deja o decizie a CCR care interzice o astfel de modificare, în acest sens", a declarat el. 

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat, pe 5 ianuarie, procedura de adoptare a legilor justiţiei, context în care şi-a exprimat speranţa că aceste acte normative vor fi îmbunătăţite iar judecătorii CCR le vor analiza cu mult profesionalism şi multă obiectivitate. 

"De ce s-or fi grăbit doamnele şi domnii parlamentari să îngraşe porcul înainte de Crăciun? Probabil nu au auzit de acea vorbă din popor cu îngrăşatul porcului în Ajun de Crăciun", a spus şeful statului. 

De asemenea, Iohannis a subliniat că, în cazul rediscutării Constituţiei, este obligatoriu ca principiul integrităţii să fie introdus în Legea fundamentală. 

"Sistemul electoral a fost aşa construit că accesul acestor persoane a fost posibil. Nu putem să negăm, în condiţiile acestor legi valabile, accesul acestor persoane la funcţii înalte în stat. Personal, sunt convins că, dacă ne-am apuca odată să rediscutăm Constituţia, arhitectura statului, este obligatoriu să introducem principiul integrităţii chiar în Constituţie. Altfel, s-ar putea ca situaţii de acest tip să apară şi în alte cicluri electorale", a afirmat Iohannis. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea