x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: Există şi mize externe ca actualul Guvern să plece

Dragnea: Există şi mize externe ca actualul Guvern să plece

24 Sep 2018   •   06:38
Dragnea: Există şi mize externe ca actualul Guvern să plece
Sursa foto: Lucian Alecu

Preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a afirmat că există şi mize politice externe ca Guvernul actual să nu fie în funcţie la preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului UE, vorbind despre "o ofensivă foarte mare a popularilor europeni", generată şi de faptul că se doreşte "o contrapartidă la scandalul cu Ungaria". 

 

Întrebat duminică seara, într-un interviu la Antena 3, dacă exista un plan ca guvernul să fie dat jos până la 1 ianuarie, Dragnea a răspuns afirmativ, adăugând că există un astfel de interes din partea preşedintelui Klaus Iohannis şi a sistemului "subteran", constituit din "oameni din servicii, din parchet şi instanţe", dar că ar exista şi un interes extern. 

"Este, (o miză, n.r.) a preşedintelui, este a acestui sistem subteran, mă refer la oameni din servicii, oameni din parchete, oameni din instanţe. De asemenea, este interesul extern, politic, este o ofensivă foarte mare a popularilor europeni, pentru că vin alegerile europarlamentare, vor să aibă în continuare preşedinţia Comisiei Europene, vor să aibă în continuare majoritatea în Parlamentul European, ceea ce înseamnă că - mă rog- regulile în Comisia Europeană, în Uniunea Europeană, în acest spaţiu din care facem parte şi noi, să fie făcute de ei. Şi sigur că orice lovituri pe care le pot administra unor partide de stânga, care sunt - mă rog - adversare, le administrează...", a afirmat liderul PSD. 

Dragnea a adăugat că ofensiva popularilor europeni este generată şi de faptul că se doreşte "o contrapartidă la scandalul cu Ungaria". 

"Mai sunt şi mize politice externe. (...)PSD este cel mai mare partid de stânga din Europa, din păcate. Sunt doar cinci ţări, cred, în care premierul este social democrat. (...) Şi este o ofensivă foarte mare a popularilor europeni - asta este şi ofensiva generată în Parlamentul European, pentru că se doreşte o contrapartidă la scandalul cu Ungaria, care este dintre popularii europeni. (...) Să facă ceva, o ţară care e condusă de stânga", a menţionat Dragnea. AGERPRES

×