x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: Niciodată PNL şi Iohannis nu au fost în stare să facă programe pentru om, ci pentru o mână de şmecheri

Dragnea: Niciodată PNL şi Iohannis nu au fost în stare să facă programe pentru om, ci pentru o mână de şmecheri

12 Apr 2019   •   19:45
Dragnea: Niciodată PNL şi Iohannis nu au fost în stare să facă programe pentru om, ci pentru o mână de şmecheri

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, vineri, la mitingul de la Craiova, că preşedintele Klaus Iohannis şi PNL au criticat măsurile PSD de majorare a salariilor şi pensiilor, susţinând că liberalii au dus România în groapă şi au făcut programe pentru 'sistem' şi 'o mână de şmecheri'.

"Când am început să mărim pensiile şi salariile, au ieşit Iohannis şi ceilalţi şi au spus că de fapt salariile s-au mărit cu doi lei. După aia, au văzut să s-au mărit şi au spus: da, s-au mărit, dar nu o să fie bani pentru salarii. După care au venit cei de la PNL şi au spus că ei când o să vină, o să anuleze legea salarizării, o să îngheţe pensiile. De ce, oameni buni? Pentru că niciodată ei nu au fost în stare să facă programe pentru om, programele lor au dus mereu România în groapă, pentru că au fost programe făcute mereu pentru instituţii, pentru sistem şi pentru o mână de şmecheri", le-a spus Dragnea participanţilor la mitingul social-democraţilor.

El le-a mai transmis că sunt companii străine care susţin protestele împotriva PSD, cu toate că această guvernare le-a ajutat să facă profit.

"Au zis că trebuie să desfiinţăm salariul minim pentru că se supără companiile străine. Dar de ce să se supere? Pentru că sunt primite bine, aici au taxe mici, sunt respectate. Noi le cerem doar două lucruri: să respecte legea din România şi să-şi plătească taxele aşa cum trebuie aici, în ţară, şi să respecte salariaţii români aşa cum îi respectă pe cei străini în ţările unde au alte filiale. E prea mult ce le cerem? Înseamnă că nu suntem europeni dacă cerem asta? Cu toate că ei au susţinut şi vor susţine în continuare protestele împotriva noastră, dar guvernarea noastră îi ajută să facă aceste profituri", a mai spus liderul social-democraţilor.

El a spus că i-a cerut responsabililor în domeniu o lege pentru stoparea tăierii pădurilor.

"Am asistat în ultimii ani la tăieri de păduri samavolnic. I-am cerut ministrului Apelor şi Pădurilor şi celor de la Romsilva în maxim o săptămână să vină cu proiect de lege pentru a stopa tăierea haotică de pădure. Şi asta pentru că partenerii noştri de la Partidul Ecologist Român au solicitat asta. Cine îi susţine pe cei care au tăiat pădurile haotic? Au păţit ceva? Nu au păţit nimic", a adăugat Dragnea.

La miting participă mai mulţi candidaţi la europarlamentare ai PSD, printre care Rovana Plumb, Victor Negrescu, Dan Nica, Gabriela Zoană, Maria Grapini, Natalia Intontero, Cristian Terheş, dar şi secretarul general al partidului, Codrin Ştefănescu, purtătorul de cuvânt, Olguţa Vasilescu, preşedintele PSD Dolj, Claudiu Manda. AGERPRES

×
Subiecte în articol: dragnea Olguţa Vasilescu pnl iohannis