x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică DRAGNEA, IGNORAT/Băsescu i-a dat ţeapă

DRAGNEA, IGNORAT/Băsescu i-a dat ţeapă

de Lavinia Dimancea    |    22 Ian 2009   •   00:00
DRAGNEA, IGNORAT/Băsescu i-a dat ţeapă

Deşi avea programată oficial participarea la ceremonia de instalare în funcţie a noului ministru de Interne, Liviu Dragnea, preşedintele Traian Băsescu i-a făcut o surpriză pesedistului şi nu a mai venit la eveniment.



Aşteptat de toată lumea, inclusiv de purtătorul său de cuvânt, care a sosit mai devreme la sediul MAI, şeful statului nu a mai apărut la ora 10:00, cum era stabilit, acesta răzgândindu-se pe drum, fără nici o explicaţie, ceea ce i-a luat prin surprindere pe invitaţii la ceremonie. Printre aceştia s-au aflat, în premieră pentru acest tip de manifestare, reprezentanţii autorităţilor locale, Liviu Dragnea aducându-i la sediul ministerului pe care l-a luat ieri în primire, în cadrul unei ceremonii fastuoase, cu gardă de onoare şi şampanie, şi pe renumiţii baroni locali ai PSD Marian Oprişan, Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu. De altfel, Oprişan a demonstrat în faţa camerelor tv aflate în direct că prezenţa sa la eveniment a fost utilă, el reuşind să "repare" microfonul de la care fostul interimar Dan Nica nu se putea face auzit.

Oricum, şi baronii şi ceilalţi invitaţi ştiau că Băsescu trebuia să vină şi au constatat cu stupoare că nu este aşa. "La ora 9:15 ne-am întâlnit cu ministrul Dragnea şi atunci acesta ne-a spus că îl aşteaptă pe preşedintele Băsescu. La ora la care trebuia să înceapă ceremonia am constatat şi eu, şi ceilalţi că a venit doar Mircea Geoană, preşedintele Senatului", ne-a declarat unul dintre participanţii pesedişti. Nici acesta şi nici alţii nu au putut însă să explice de ce nu a venit preşedintele, deşi ştiau că este pe drum, unii auzind apoi că prin zona sediului ministerului de Interne a trecut coloana oficială, dar fără să oprească. Dragnea nu a putut să confirme acest lucru, el spunând doar că a aflat că şeful statului nu mai participă la eveniment cu 15 minute înainte de începerea ceremoniei.

EXPLICAŢIE PREZIDENŢIALĂ
Dacă iniţial Preşedinţia nu a dorit să comenteze motivele absenţei şefului statului, ulterior, purtătorul de cuvânt, Valeriu Turcan, a venit cu explicaţia. "Preşedintele a considerat nepotrivită invitarea unui număr atât de mare de politicieni, având în vedere că în mod tradiţional respectivul eveniment de instalare a unui ministru este unul extrem de scurt, sec şi perfect instituţional", a spus Turcan, neelucidând de ce preşedintele a ajuns totuşi atât de târziu la această concluzie.

×
Subiecte în articol: politic