x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: Nu facem alianţă cu Tăriceanu. Dacă PNL nu va reveni în USL, PSD va avea candidat propriu la prezidenţiale

Dragnea: Nu facem alianţă cu Tăriceanu. Dacă PNL nu va reveni în USL, PSD va avea candidat propriu la prezidenţiale

28 Feb 2014   •   14:06
Dragnea: Nu facem alianţă cu Tăriceanu. Dacă PNL nu va reveni în USL, PSD va avea candidat propriu la prezidenţiale

Liviu Dragnea şi Daniel Constantin au semnat înţelegerea pentru constituirea Uniunii Social-Democrate.

”Îmi pare rău că USL s-a rupt, USL a fost o alinţă politică, a fost o stare de spirit, un grup politic în care eram camarazi. Prin USD, încercăm să ducem mai departe ce am stabilit în interiorul USL”, a spus Dragnea.

Vicepremierul este de părere că, în cazul în care PNL nu se întoarce în USL, USD trebuie să aibă un candidat propriu la alegerile prezidențiale.

”Nu facem alianţă cu Tăriceanu”, a precizat Dragnea. ”USD nu face alianţă cu o persoană fizică, noi nu mergem la poarta PNL şi oferim posturi în ministere cui iese din PNL. În ceea ce priveşte candidatura la prezidenţiale, nu există o înţelegere pentru susţinerea dlui Tăriceanu. Nu există un tandem Ponta - Tăriceanu. Dacă PNL revine în USL, ceea ce am hotărât prin congresele noastre rămâne valabil. Nu putem să ne jucăm cu aceste candidaturi. S-au adoptat hotărâri referitare la nume. Am discutat sa susţinem candidatura lui Crin Antonescu la prezidenţiale. Dacă PNL nu va reveni lângă noi, PSD trebuie să aibă un candidat propriu”, a spus vicepremierul, care a precizat că luni va exista o discuţie cu UDMR privind condiţiile pentru intrarea maghiarilor la guvernare.

Întrebat dacă a mai vorbit cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, de la ruptura de alianţă, Dragnea a spus: "Ieri m-a sunat Crin, m-a întrebat ce mai facem, i-am spus să aibă grijă ce se întâmplă în partid. M-a bucurat că m-a sunat, rămânem în relaţii civilizate. Am vorbit despre Tăriceanu, ne întreba dacă facem alianţă cu Tăriceanu, i-am spus că nu facem. Nu era îngrijorat."

×