x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: Preşedintele nu are motive să ceară demisia premierului

Dragnea: Preşedintele nu are motive să ceară demisia premierului

04 Mai 2018   •   07:30
Dragnea: Preşedintele nu are motive să ceară demisia premierului

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a afirmat că nu vede niciun motiv serios pentru care şeful statului Klaus Iohannis să ceară demisia premierului Viorica Dăncilă.

 

"Eu, personal, n-am văzut şi nu văd niciun motiv serios pentru care preşedintele să ceară demisia doamnei prim-ministru. Doamna prim-ministru a şi anunţat că nu are de gând să demisioneze pentru că, pe de o parte, nu există un conflict între Guvern şi Banca Naţională a României, pe de altă parte, faptul că merge într-o vizită externă eu cred că e de bine, nu e de rău. Adică nu cred că putem gândi ca în România să se instaureze un regim în care, ca înainte de Revoluţie, să nu ai voie să părăseşti ţara dacă nu ai o aprobare de undeva, de la preşedinte sau o altă instituţie", a declarat Dragnea, la Parlament.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a menţionat că, din punctul de vedere al politicii externe a României, trebuie să se întâmple ceea ce se convenise la întâlnirea dintre Iohannis şi Dăncilă, la care a luat parte şi el.

"În această întâlnire, amândoi au convenit, în prezenţa mea, că pe politică externă vor avea o colaborare foarte strânsă şi o informare reciprocă în timp real despre toate subiectele, ceea ce dinspre Cotroceni nu a venit, au fost întâlniri pe care le-a avut la Bruxelles, doamna prim-ministru a tot aşteptat", a afirmat Dragnea.

Întrebat despre memorandumul Guvernului cu privire la dezbaterea referitoare la mutarea Ambasadei României din Israel, Dragnea a menţionat că a aflat "de pe un site cu ştate vechi". Preşedintele Camerei a arătat că premierul israelian nu poate decât să sprijine această intenţie a României de a muta ambasada la Ierusalim, aceasta fiind o 'dorinţă legitimă'.

"Este o dorinţă pe care eu o consider legitimă ca ambasadele să se mute în Ierusalim pentru că oricum toate întâlnirile, în fapt, au loc acolo, toate întâlnirile oficiale. Sigur că apreciază (premierul Israelului - n.r.) foarte mult posibilitatea şi şi-ar dori ca până la urmă România să decidă lucrul ăsta. Mai mult nu au cu ce să avanseze discuţiile pe această temă. Eu spun în continuare că pentru România ar fi o oportunitate uriaşă. Dincolo de avantajele care ţin de logistică, de identificarea de spaţiu şi efectiv poate plata cheltuielilor aferente, este vorba de nişte avantaje strategice pe care le poţi obţine în această perioadă din partea SUA şi din partea Israelului. Vorbim de doi actori geopolitici foarte importanţi, poate printre cei mai importanţi din lume", a conchis Dragnea. AGERPRES

×