x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: Obiectivul unei guvernări nu poate fi acela de a băga în puşcărie oameni de afaceri

Dragnea: Obiectivul unei guvernări nu poate fi acela de a băga în puşcărie oameni de afaceri

16 Mai 2018   •   13:57
Dragnea: Obiectivul unei guvernări nu poate fi acela de a băga în puşcărie oameni de afaceri

Obiectivul unei guvernări nu poate fi acela de a băga în puşcărie oameni de afaceri, a declarat, miercuri, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, cu prilejul lansării ediţiei din 2018 a Schemei de Ajutor de Stat instituită prin HG 807, eveniment organizat la Palatul Parlamentului de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat. 

"Trebuie să fim conştienţi cu toţii că nu trăim într-un cocon de mătase, că noi am început un proces de schimbare de atitudine şi de abordare din partea funcţionarilor publici, din partea instituţiilor de control ale statului faţă de mediul de afaceri, proces care s-a construit în mulţi ani de zile. Şi este vorba de o mentalitate construită în mulţi ani de zile în ceea ce priveşte abordarea faţă de firmele private în mod special, şi vorbesc aici de toate instituţiile de control - ANAF, alte instituţii care controlează, Parchete şi aşa mai departe. Abordarea noastră este cu totul şi cu totul alta, obiectivele unui guvernări nu pot fi acelea de a băga în puşcărie oameni de afaceri, de a închide societăţi comerciale, ci, dimpotrivă, de a preveni, de a sprijini şi împreună să se construiască un sistem administrativ şi birocratic care să fie stimulativ", a afirmat preşedintele PSD. 

Dragnea a anunţat că în discuţiile avute cu premierul Viorica Dăncilă şi cu miniştrii de resort s-a stabilit suma de un miliard de euro care să fie alocată pe schema de ajutor de stat. 

"Nu este o sumă mică, dar s-a luat această decizie din două motive: în primul rând, să avem o abordare strategică pe o perioadă multianuală, şi să ştim că este un miliard de euro prevăzut pentru următorii cinci ani care să fie accesibili pentru scheme de ajutor de stat, cu investiţii de până în 10 milioane de euro şi investiţii de peste 10 milioane de euro cu reguli diferite; şi în al doilea rând, să se obţină şi vom obţine un efect de multiplicare şi investiţii totale în România de cel puţin 5 miliarde de euro", a detaliat Liviu Dragnea. 

El a anunţat totodată că s-a discutat şi de modificarea HG 807, care "reprezintă una din culmile birocraţiei". 

"Mult prea multe documente, mult prea multe hârtii care trebuie întocmite de societăţile comerciale pentru a avea acces la aceste scheme de ajutor de stat. Avem promisiuni de la Ministerul Finanţelor şi de la celelalte ministere implicate că într-un timp foarte scurt această HG va fi modificată. De asemenea, s-a stabilit împreună care este cea mai bună procedură de alocare, de atribuire a acestor ajutoare de stat. (...) N-are rost să ne împiedicăm cu toţii şi să ne inventăm tot felul de piedici, de proceduri birocratice, ca să avem cât mai puţine proiecte aprobate şi cât mai multe probleme. Vă încurajez să depuneţi aplicaţiile pentru această schemă de ajutor de stat, care este privită diferit. (...) Pentru noi, dezvoltarea mediului de afaceri din România este o misiune strategică, nu este un moft", a arătat preşedintele Camerei Deputaţilor. AGERPRES

×
Subiecte în articol: liviu dragnea