x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: Pretextul "Iohannis” este o minciună. Antonescu a fost sfătuit să iasă de la guvernare

Dragnea: Pretextul "Iohannis” este o minciună. Antonescu a fost sfătuit să iasă de la guvernare

10 Mar 2014   •   08:53
Dragnea: Pretextul "Iohannis” este o minciună. Antonescu a fost sfătuit să iasă de la guvernare
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Liviu Dragnea a declarat, aseară, la B1 TV, că nu Klaus Iohannis a fost motivul ruperii USL, ci numirea lui Daniel Constantin ca vicepremier. Potrivit vicepremierului, Antonescu a fost sfătuit să iasă de la guvernare, ca să aibă mai multe şanse la prezidenţiale.

"USL a fost cel mai puternic proiect politic de la Revoluţie încoace. M-am gândit serios de ce s-a rupt, pentru că am fost unul din cei 4 care l-am gândit, alături de Ponta, Antonescu şi Stroe. M-am tot gândit dacă am greşit noi, PSD-ul. Pretextul Iohannis este o minciună. Ponta a afirmat în nenumărate rânduri ca PSD să nu accepte ca Iohannis să fie vicepremier şi ministru de Interne. Problema a fost că liberalii n-au vrut ce au solicitat ceilalţi parteneri de guvernare, că nu l-au vrut pe Daniel Constantin al patrulea vicepremier. Cred că după ce am spus că nu e o problemă Iohannis, a apărut încă o solicitare cu USD-ul. Opinia majoritară a fost să nu iasă de la guvernare. PNL ar fi găsit oricum un motiv să iasă din USL”, a spus Liviu Dragnea.

Vicepremierul Dragnea este de părere că anumiţi politicieni l-au convins pe Crin Antonescu că ar avea mai multe şanse la alegerile prezidenţiale dacă ar ieşi de la guvernare.

"Undeva în septembrie - octombrie anul trecut, Crin Antonescu a vorbit cu cineva sau mai mulţi oameni de bine l-au convins că e bine să iasă din guvernare că astfel i-ar creşte şansele la alegeri. Pe mine m-a afectat foarte mult ieşirea lui. Eu am investit foarte mult sentiment în USL. Eu am vorbit de nenumărate ori cu Antonescu şi am încercat să-l fac să ne creadă că nu avem niciun motiv să nu îl susţinem la prezidenţiale. Cred că cineva i-a băgat în cap acest lucru. Nu îl bănuiesc pe Băsescu, dar ce a făcut l-a dus mai aproape de Băsescu. Până la urmă s-au aliat fără să vrea, sper să nu fi existat vreo înţelegere între ei. Cred că cineva l-a otrăvit cu picătura chinezească că e mai bine pentru el, pentru prezidenţiale. Ponta şi-a dorit tot timpul să păstrăm această înţelegere, cred că îşi doreşte şi acum să fie premier până în 2016”, a mai spus Liviu Dragnea.


×