x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: PSD nu poate încheia un pact de coabitare cu o persoană

Dragnea: PSD nu poate încheia un pact de coabitare cu o persoană

18 Mar 2017   •   23:07
Dragnea: PSD nu poate încheia un pact de coabitare cu o persoană
Sursa foto: DIANA OROS

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi şeful Guvernului, Sorin Grindeanu, au negat sâmbătă, la Timişoara, existenţa sau intenţia semnării vreunui pact de coabitare ''cu o persoană'', referindu-se la preşedintele Klaus Iohannis.

''PSD nu poate încheia vreun pact de coabitare sau un protocol cu o persoană. Chiar dacă nu este un partid foarte mare PSD, nu poate încheia cu o persoană. PSD nici măcar nu are aşteptări de la preşedintele Iohannis'', a afirmat Liviu Dragnea.

În opinia sa, tema ''aruncată'' în spaţiul public este una falsă de discuţie, subliniind că PSD nu este interesat de niciun protocol, singurele în vigoare fiind cele semnate cu ALDE şi cu UDMR.

''Noi avem două protocoale de colaborare parlamentară şi guvernamentală, unul cu ALDE şi unul cu UDMR, pe care le respectăm şi pe care le susţinem în continuare. În rest, cu preşedintele (Klaus Iohannis - n.r.), PSD nu are ce să discute. Ca şi preşedinte al Camerei, instituţional, cu preşedintele României, probabil că din când în când ne vom mai întâlni la vreun eveniment oficial. Toate solicitările mele de colaborare instituţională, de generare a unor discuţii şi dezbatere despre marile teme ale societăţii, se pare că au fost declinate'', a detaliat Liviu Dragnea.

Premierul Sorin Grindeanu a punctat, la rândul său, că nu există niciun pact între Guvern şi Administraţia Prezidenţială.

''Nu există aşa ceva. Istoria ne arată că, în urmă cu cinci ani, chiar dacă s-au semnat asemenea hârtii, nu au avut nicio valoare, pentru că imediat au început certuri despre cine să fie reprezentantul României la Consiliul Europei. (...) Poate mai important decât o hârtie şi un pact sunt temele şi proiectele comune de ţară, care nu au nevoie de aşa ceva, dacă vorbim de seriozitate'', a susţinut Grindeanu.

El a remarcat faptul că Executivul este interesat ca pe proiectele importante de ţară să existe dialog între cele două părţi şi ''să ne putem uni energiile pentru a atinge ţintele date de acele proiecte de ţară'', cum ar fi punct de vedere comun vizavi de ''mult discutatele'' scenarii la nivel de UE, Europa în mai multe viteze sau exemplul legat de proiectul legii educaţiei.

''Există o comisie la nivelul Administraţiei Prezidenţiale care a lucrat, noi dorim ca până la finele anului să venim cu un nou proiect al legii educaţiei în dialog cu toată lumea. Sunt două exemple de proiecte de ţară, care nu înseamnă coabitare. Discuţiile între Guvern şi Administraţia Prezidenţială vor decurge corect, dacă ne vom înţelege fiecare rolul constituţional pe care îl avem, nu există niciun fel de problemă'', a explicat premierul.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că nu există un pact de coabitare cu premierul Sorin Grindeanu şi că nici nu va exista vreodată un astfel de document.

El a susţinut că fostul premier Victor Ponta are un "talent special în a aduce în discuţii chestiuni care nu există".

"Nu, nu există niciun pact de coabitare, ba, mai mult, pot să vă spun că nu va exista vreodată. Nu simt absolut deloc nevoia să fac un pact sau altă înţelegere scrisă cu PSD", a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: liviu dragnea