x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea se simte luat peste picior de către PNL

Dragnea se simte luat peste picior de către PNL

de Monica Stoica    |    07 Feb 2018   •   10:45
Dragnea se simte luat peste picior de către PNL
Sursa foto: Karina Knapek

În discordia dintre Dragnea şi SPP acuzaţiile se înteţesc, în timp ce comisiile responsabile cu instrumentarea cazului se întrec cu gluma, în opinia şefului PSD. O comisie de anchetă a Parlamentului ar putea să scoată adevărul la iveală după ce iţele s-au încurcat pentru directorul SPP Pahonţu, admite Dragnea, indignat după ameninţarea obscură cu planul de „execuţie” a sa de către forţe oculte până în martie.

Şeful PSD cere înfiinţarea unei comisii de anchetă parlamentară care să devoaleze presupusele mişmaşuri ale SPP, după ce audierile din Comisia de apărare a Senatului cerute de liberali i-au părut o bagatelă. „A fost un vot politic la PNL ca să fiu şi eu şi premierul chemat la acea comisie, la Comisia de apărare din Senat. În schimb, a fost tot un vot să nu fie chemat Pahonţu. Este puţin ciudat şi penibil să nu fie chemat la acea comisie subiectul discuţiei şi alţi oameni care au început să vorbească în ultima perioadă. După părerea mea, asta e o glumă politică.”, a spus Dragnea. În replică, preşedintele Comisiei de apărare din Senat, liberalul Marcel Vela, a declarat că aşteaptă dovezi pentru a-l audia în Comisie pe şeful SPP, Lucian Pahonţu. Pe de altă parte, Vela a insistat că renunţarea la SPP poate pune în pericol siguranţa naţională.

Pahonţu şi Stănescu

Liviu Dragnea a anunţat în mod repetat că se simte urmărit de SRI, aşa că vâlva legată de Serviciul de Protecţie şi Pază se înscrie în schema intrigilor prezumtive dintre PSD şi Servicii. Cuiul grenadei a fost la vicepremierul Paul Stănescu, care a ieşit la rampă cu mărturisiri extrase parcă din filmele cu spioni. Stănescu a relatat că Lucian Pahonţu i-a transmis printr-un „prieten“ că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, va fi „executat“ în luna martie şi că el ar putea prelua PSD. Acest „prieten” din umbră l-ar fi îndemnat în chip abscons pe Stănescu să „colaboreze”. În cuvintele vicepremierului Stănescu, replica i-a fost incisivă: „Am spus următorul lucru: «te rog să-i spui că a greşit adresa total». Nu ştiu cine e Pahonţu, nu l-am văzut în viaţa mea. Niciodată nu m-am gândit să preiau partidul şi nici nu mă gândesc.”

Orban: o petardă

Orban spune că incriminările aduse SPP sunt ”poveşti de adormit copiii”. Liderul liberal aminteşte că Dragnea a emis ”o petardă” şi în 2017 despre ”gaura în buget de 10 miliarde”. „Este o petardă. Dacă vă aduceţi aminte anul trecut a existat petarda cu gaura în buget de 10 miliarde care au lansat-o, (…) sunt poveşti de adormit copiii, eu m-am săturat de această victimizare ieftină”, a declarat preşedintele PNL.

×
Subiecte în articol: disputa dragnea spp