x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea spune că Parlamentul nu are de ce să modifice legile Justiţiei

Dragnea spune că Parlamentul nu are de ce să modifice legile Justiţiei

24 Iul 2018   •   16:55
Dragnea spune că Parlamentul nu are de ce să modifice legile Justiţiei

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat marţi că Parlamentul nu are de ce să modifice legile Justiţiei, aşa cum a cerut recent şeful statului Klaus Iohannis. 

Întrebat dacă va ţine cont de punctul de vedere al preşedintelui care a cerut modificarea legilor Justiţiei în Parlament, după ce a promulgat Legea 304/2004, Dragnea a spus: "Ţinem cont de punctul de vedere al preşedintelui Klaus Iohannis, numai că nu avem de ce să modificăm. A fost dezbătută, a fost votată în Parlament, a fost atacată la Curte, a fost analizată la Curte, a fost întoarsă, a parcurs toate procedurile (Legea 304/2004 - n.r.). Eu personal nu văd de ce ar trebui să reluăm o dezbatere şi o modificare sau un şir de modificări pe legea respectivă. Legea respectivă a fost promulgată. Ca orice lege trebuie să înceapă să fie pusă în aplicare". 

De asemenea, întrebat în legătură cu o serie de observaţii făcute pe legile Justiţiei de Comisia de la Veneţia, liderul PSD a punctat că CCR a declarat constituţională înfiinţarea secţiei care anchetează procurori. "Adică, dacă ar fi anchetaţi de DNA ar zburda pe câmpii (magistraţii - n.r.) şi dacă îi anchetează doar acea secţie... Din moment ce nu poate fi anchetat de procurorul care este în proces, noi credem că are mai multă libertate. Dar noi respectăm CCR. CCR a declarat constituţională acea prevedere, a întărit faptul că acea secţie va spori gradul de independenţă a judecătorilor şi chiar nu vedem niciun motiv să scoatem din lege. Nu putem desfiinţa CCR", a precizat Liviu Dragnea. AGERPRES

×
Subiecte în articol: liviu dragnea legile justitiei