x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea spune că susţine un referendum în ceea ce priveşte redefinirea familiei

Dragnea spune că susţine un referendum în ceea ce priveşte redefinirea familiei

01 Mar 2018   •   21:30
Dragnea spune că susţine un referendum în ceea ce priveşte redefinirea familiei

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat că susţine un referendum în ceea ce priveşte redefinirea familiei, cerut printr-o petiţie de 3 milioane de persoane, afirmând că la Bruxelles este catalogat "un conservator" pentru că susţine iniţiativa.

"Nu din cauza mea se întârzie lucrurile, ci pentru că acea lege a fost atacată la CCR de persoane importante, nu vreau să dau nume acum. Să le spun că eu susţin în continuare, cu toate că am înţeles că la Bruxelles eu sunt catalogat ca şi un conservator pentru faptul că susţin o iniţiativă semnată de milioane de români. Eu nu cedez. Eu nu spun să face ceva împotriva unei minorităţi, indiferent de care e vorba, dimpotrivă, susţin parteneriatul civil, dar o iniţiativă semnată de atâtea milioane de români nu poate fi tratată fără importanţă. Şi eu susţin ca să ajungem la referendum şi cu toate piedicile instituţionale puse vom ajunge în aşa fel încât să putem genera un referendum, şi atunci românii să se pronunţe. Şi după ce pronunţă românii, atunci putem discuta, putem accepta toate criticile. Dar dacă cumva românii se pronunţă într-un fel care îi deranjează pe alţii, atunci ce o să spună - că poporul român e conservator? Şi o să ne pedepsească pe toţi?', a explicat Liviu Dragnea.

Camera Deputaţilor a adoptat în mai 2017 iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, semnată de 3 milioane de cetăţeni. AGERPRES

×