x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: Sunt puţin mâhnit că a ieşit Lazăr la pensie

Dragnea: Sunt puţin mâhnit că a ieşit Lazăr la pensie

19 Apr 2019   •   16:11
Dragnea: Sunt puţin mâhnit că a ieşit Lazăr la pensie

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a declarat, vineri, la Botoşani, că este "puţin mâhnit" că procurorul general al României, Augustin Lazăr, a depus cererea de ieşire la pensie şi a fost eliberat din funcţie.

El a afirmat, în cadrul Conferinţei extraordinare a organizaţiei judeţene Botoşani a PSD, că Lazăr "are o pensie uriaşă", adăugând ironic că "o şi merită".

"Ieri eram mai nervos la Suceava. Astăzi nu sunt. Încă... Sunt puţin mâhnit că a ieşit Lazăr la pensie. (...) Are o pensie uriaşă. O şi merită", a afirmat Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind eliberarea din funcţia de procuror a lui Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a informat Administraţia Prezidenţială.

Augustin Lazăr a fost eliberat din funcţie ca urmare a pensionării din 27 aprilie.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat, joi, cererea de pensionare depusă de Augustin Lazăr, după ce ordinea de zi a şedinţei a fost completată cu această solicitare.

Lazăr a depus cerere de pensionare, în condiţiile în care mandatul său de procuror general se încheie pe data de 27 aprilie.

El a candidat pentru un nou mandat de procuror general, însă ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a respins candidatura.

Procurorul general a fost acuzat în presă că a refuzat eliberarea condiţionată a disidentului anticomunist Iulius Filip pe vremea când era membru în Comisia de propuneri pentru liberare din cadrul Penitenciarului Aiud.

Ulterior, Augustin Lazăr a susţinut că nu ştia dacă dosarele luate în discuţie în Comisia de la Penitenciarul Aiud erau ale unor deţinuţi politici, însă şi-a cerut "scuze instituţionale" pentru practicile discutabile de dinainte de 1989. AGERPRES

×
Subiecte în articol: liviu dragnea