x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: Susţin fundaţia lui Ponta! M-aş duce, dacă ar avea funcţia de preşedinte executiv

Dragnea: Susţin fundaţia lui Ponta! M-aş duce, dacă ar avea funcţia de preşedinte executiv

15 Ian 2016   •   19:25
Dragnea: Susţin fundaţia lui Ponta! M-aş duce, dacă ar avea funcţia de preşedinte executiv

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a declarat, vineri, la Piatra Neamţ, că susţine iniţiativa lui Victor Ponta de a-şi crea o fundaţie şi a precizat că nu s-a pus niciodată problema ca acest lucru să fie discutat în forurile de conducere ale partidului.

"M-am uitat cu atenţie în toată această săptămână şi am comunicat foarte mult, aproape în fiecare zi, în această săptămână, cu Victor Ponta. Nu putem spune că ne-am amuzat, pentru că nu e în regulă. S-a plecat de la o ştire falsă, neasumată, pentru că nu avem nici un fel de problemă cu fundaţia pentru care şi-o înfiinţează şi sper să fie aprobată de instanţă. Eu l-am încurajat şi îl încurajeze să meargă mai departe cu această fundaţie. Nu poate face ceva rău ci ceva bine pentru că are foarte multă experienţă acumulată şi multe cunoştinţe în ţările din jurul României', a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a adăugat că nu a primit invitaţia de a se înscrie în fundaţie, dar a arătat că a glumit cu Victor Ponta pe această temă şi i-a spus că vine dacă există o funcţie de preşedinte executiv.

"Am avut şi am în continuare relaţii de prietenie cu Victor ca înainte. Am discutat dacă poate veni la Comitetul Executiv de sâmbătă, de la Piatra Neamţ, dar a spus că nu poate veni. Ne vom vedea săptămâna viitoare şi ne vom întâlni din ce în ce mai mult acum, după sărbători. Nu există la nivelul conducerii partidului şi cu atât mai puţin în ceea ce mă priveşte personal o reacţie negativă pentru această fundaţie. Îl încurajez să meargă cu ea mai departe. Sunt social-democraţi care s-au înscris în această fundaţie. Este un lucru bun pe care îl face Victor şi este foarte bine că îşi foloseşte experienţa. Am glumit cu el, dacă ar avea o funcţie de preşedinte executiv m-aş duce. Nu am primit nicio invitaţie dar voi fi prezent la lansat, dacă voi fi invitat, după ce instanţa va aproba înfiinţarea ei", a mai spus Liviu Dragnea.

Sâmbătă are loc la Piatra Neamţ primul Comitet Executiv al PSD din acest an, principalul subiect fiind strategia campaniei electorale pentru alegerile locale.

Judecătoria sectorului 5 a amânat joi, pentru data de 21 ianuarie, judecarea cererii de acordare a personalităţii juridice Asociaţiei "Black Sea Regional Cooperation Projects 2020", condusă de fostul premier Victor Ponta.

Magistraţii au amânat procesul după ce reprezentantul fundaţiei nu ar fi depus toate actele necesare.

Actele de înfiinţare a acestei fundaţii au fost depuse în instanţă pe data de 15 decembrie 2015, însă procesul a fost amânat joi pentru săptămâna viitoare pe motiv că reprezentantul fundaţiei nu a depus toate documentele necesare.

Surse politice au declarat, săptămâna trecută, pentru AGERPRES, că această fundaţie va fi condusă de Victor Ponta şi nu se va implica în politică.

Sursele citate precizau că noua structură îi va avea ca vicepreşedinţi pe Nicolae Bănicioiu şi pe Daniel Constantin. În afară de preşedinte şi de cei doi vicepreşedinţi, fundaţia va fi condusă de un board din care vor face parte alţi câţiva foşti miniştri din Guvernul Ponta.

Sursa - Agerpres

×