x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea susţine că Toader nu e un personaj important, senatorii PSD vor vota cum le dictează conştiinţa

Dragnea susţine că Toader nu e un personaj important, senatorii PSD vor vota cum le dictează conştiinţa

10 Apr 2019   •   17:42
Dragnea susţine că Toader nu e un personaj important, senatorii PSD vor vota cum le dictează conştiinţa

Senatorii PSD vor vota la moţiunea simplă pe Justiţie "exact aşa cum le dictează conştiinţa", a declarat, miercuri, liderul PSD, Liviu Dragnea, preşedinte al Camerei Deputaţilor. El a adăugat că "se pare că PSD-ul nu şi-l mai asumă" pe Toader, pentru funcţia de ministru al Justiţiei.

"Pentru mine, Tudorel Toader nu este un personaj important despre care să vorbesc în fiecare zi. (...) S-a amânat (moţiunea - n.r.) pentru că majoritatea senatorilor PSD au fost plecaţi sau aveau treabă în teritoriu şi, de asemenea, domnul Călin Popescu-Tăriceanu nu este în ţară. Săptămâna viitoare este timp suficient să dezbată şi să voteze moţiunea. Vor vota exact aşa cum le dictează conştiinţa lor de pesedişti. (... ) Discutăm atunci", a afirmat Dragnea, aflat într-o vizită în localitatea Colibaşi, judeţul Giurgiu.

Întrebat cum vede declaraţiile făcute de ministrul Justiţiei conform cărora sesizarea formulată de social-democratul Florin Iordache nu stă în picioare, Dragnea a spus: "Nu e al meu, nu e rudă cu mine, nu e frate cu mine, nici cu mama, nu e nici verişor de-al meu, a fost asumat de PSD, nu ştiu cât o să mai fie asumat de PSD. Se pare că PSD-ul nu şi-l mai asumă. Dar o să vedem".

El a reafirmat că Parlamentul trebuie să lucreze pe tema codurilor penale. "Parlamentul trebuie să lucreze. A luat o pauză, fiind păcălit de către Guvern, şi acum o să-şi reintre în atribuţii", a adăugat Dragnea.

Preşedintele PSD a mai spus că i se pare "foarte grav" ca preşedintele ICCJ, Cristina Tarcea, să afirme că un articol din lege nu există. "Am înţeles că astăzi, la CCR - aşa am văzut nişte informaţii - că pentru dumneai (Tarcea - n.r.) un articol din lege nu există. Mie mi se pare ceva foarte grav ca preşedinta Înalte Curţi să spună că un articol din lege nu există, adică e semnalul pentru toţi românii că fiecare analizează legea cum vrea şi ia în seamă articolele pe care le vrea", a susţinut Liviu Dragnea. AGERPRES

×
Subiecte în articol: liviu dragnea Tudorel Toader