x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: un baron local va fi președinte în 2019 

Dragnea: un baron local va fi președinte în 2019 

de Sînziana Duţă    |    24 Mai 2017   •   10:29
Dragnea: un baron local va fi președinte în 2019 

Ieri trebuia să fie zi de pelerinaj la Instanţa supremă, însă Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și Victor Ponta au ignorat cu desăvârşire audierile care au avut loc în dosarele de corupție care îi vizează. Singurul prezent la Înalta Curte a fost Generalul Gabriel Oprea, acuzat de abuz în serviciu în dosarul „Limuzina”. 

Dacă fostul premier Victor Ponta s-a obișnuit să ignore termenele din Rovinari-Turceni, absența președinţilor Camerei Deputaților și Senatului este cel puţin surprinzătoare din moment ce ieri au fost audiați martori importanți în procesele lor. Acesta este primul termen din dosarul în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu și fals intelectual, de la care liderul PSD Liviu Dragnea chiulește. Călin Popescu Tări­ceanu este la a doua absență nemotivată, el lipsind și la termenul precedent când a fost audiată Ioana Valmar, fosta sa soţie. Liderii coaliţiei de guver­nare au avut totuşi o scuză. Amândoi au participat la adunarea Consiliilor Județene care a avut loc la Parlament chiar în timp ce la ÎCCJ se judecau dosarele lor de corupție. „Primarii şi preşedinţii sunt buni doar să răspundă pentru tot, au o grămadă de constrângeri, nici măcar nu beneficiază de toate drepturile de care benefi­ciază un funcționar public. În schimb, când trebuie să fie cercetaţi, sunt asimilaţi funcţiona­rului public”, le-a spus Dragnea baronilor. Şeful PSD s-a arătat convins că viitorul preşedinte al României, care va fi ales peste doi ani, va fi tot un ales local. „Eu am fost ales local, domnul prim-ministru a fost ales local, preşedintele României a fost ales local şi, probabil, şi în 2019 tot o autoritate locală sau un fost ales local va fi ales preşedinte. Aceasta spune ceva. Adminis­traţia locală este sistemul public care e cel mai apropiat de oameni”, a declarat Dragnea la reuniunea UNCJR.

Liderul social-democrat le-a mai spus jupânilor că există şi avantaje ale funcţiei de şef de CJ: „Sunt mult mai ancoraţi în realitate şi nu vin la Bucureşti să vorbească discuţii. În fiecare zi, alesul local este oprit pe stradă, tras de mânecă de către cetăţeni care au probleme zilnice şi pe care trebuie să le rezolvăm”. 


La rândul său, liderul căpitanilor de judeţ, şeful CJ Vrancea, Marian Oprişan, a spus despre Dragnea şi Grin­deanu că sunt „fini cunoscă­tori” ai administraţiei locale, iar Guvernul actual este primul care se implică în problemele din teritoriu. Oprişan a mai spus că ar fi corect ca şefii de CJ-uri şi primarii de municipii să câştige 15.000 de lei net pe lună, acuzând că suma prevăzută pentru aceştia în proiectul Legii salarizării unitare este mică în raport cu responsa­bilităţile avute. 

×
Subiecte în articol: liviu dragnea