x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea cere reviizuirea legislaţiei în domeniul vânzării terenurilor agricole

Dragnea cere reviizuirea legislaţiei în domeniul vânzării terenurilor agricole

10 Mar 2018   •   14:48
Dragnea cere reviizuirea legislaţiei în domeniul vânzării terenurilor agricole

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, consideră că este necesar ca România să revizuiască legislaţia în materie de vânzare a terenurilor agricole.

 

El a declarat, sâmbătă, la Congresul extraordinar al PSD, că o astfel de măsură se impune astfel încât capitalul agricol să rămână în proprietatea cetăţenilor români.

"Trebuie să ne gândim serios la revizuirea legislaţiei în domeniul vânzării terenurilor agricole, în aşa fel încât capitalul agricol să rămână şi să revină în majoritatea lui în proprietatea cetăţenilor români", a afirmat Dragnea.

El a spus că "agricultura este al doilea domeniu strategic şi reprezintă pentru România nu doar un uriaş potenţial de creştere, dar şi un mare as în mâneca noastră".

"O politică agrară foarte bine coordonată cu subvenţii puternice şi acordate la timp şi o politică gândită pe teren lung poate face din România unul dintre cei mai importanţi furnizori de produse alimentare şi agroalimentare nu numai pentru Europa, dar şi pentru zone care, culmea, ne cer de ani de zile acest lucru. Sper ca într-o perioadă foarte scurtă să legiferăm înfiinţarea acelei case de comerţ, instituţie de stat, care să coordoneze importul şi exportul de produse alimentare şi agroalimentare", a adăugat liderul social-democraţilor. AGERPRES

×