x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Du-te-vino in ministere

Du-te-vino in ministere

23 Ian 2005   •   00:00

POLITIC
GUVERN - Premierul Tariceanu a demis si apoi a numit noi secretari de stat Premierul Calin Popescu Tariceanu a semnat o noua serie de decizii de numire si eliberare din functie a unor secretari de stat din ministere. Printre cei eliberati din functie se numara si Liviu Harbuz.
DANA PICIU

MESAJ. Ordinul lui Liviu Harbuz privind inchiderea imediata a unor unitati de procesare a carnii a fost catalogat recent de catre ministrul Agriculturii drept "unul neinspirat"
La Ministerul Afacerilor Externe, au fost demisi George Ciamba si Bogdan Aurescu, iar posturile lor vor fi preluate de Teodor Baconski si Valentin Naumescu. La Ministerul Agriculturii, au fost eliberati din functie secretarii de stat Nicolae Istudor si Adam Craciunescu, fiind inlocuiti cu Vasile Lupu si Nicolae Flaviu Lazin. La Ministerul Educatiei si Cercetarii, au fost eliberati din functie Ioana Irinel Chiran, Radu Damian si Gheorghe Popa, iar pe doua dintre posturile vacante au fost numiti Jozsef Koto si Anton Anton. In cadrul Ministerului Apararii Nationale, s-a decis eliberarea din functie a lui Gheorghe Matache, locul sau fiind ocupat de Ion-Mircea Plangu. La Ministerul Integrarii Europene, au fost eliberati din functie Maria Crivineanu si Andrei Popescu, iar unul dintre posturile vacante va fi ocupat de Adrian Ciocanea.

FINANTE. La Ministerul Finantelor Publice, Maria Manolescu a fost inlocuita cu Elena Doina Dascalu, iar la Ministerul Culturii, Ioan Hidegcuti a fost inlocuit de Virgil Stefan Nitulescu. In cadrul Ministerului Comunicatiilor, au fost demisi din functie Ioan Cordos si Eugen Dogariu. Doar unul dintre posturile vacante a fost preluat de Florin Bejan.

POSTURI VACANTE. De la Ministerul Transporturilor au fost eliberati din functie Marius Sorin Bota, Ileana Tureanu si Traian Panait, iar de la Ministerul Mediului, Ioan Jelev si Florin Stadiu. Deocamdata nu au fost numiti inlocuitori in cele cinci posturi de secretar de stat.

Tariceanu a aprobat si eliberarea lui Liviu Harbuz din functia de presedinte al Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), iar in locul sau a fost numit Razvan Taru. La Ministerul Administratiei si Internelor, a fost numit in functia de secretar de stat Paul Victor Dobre. La Departamentul pentru Relatia cu Parlamentul, a fost desemnata pe aceeasi functie Georgeta Ionescu, iar Ioan Taban a fost numit consilier de stat in cadrul aparatului de lucru al ministrului de stat pentru coordonarea activitatilor din domeniile mediului de afaceri si intreprinderilor mici si mijlocii.
×
Subiecte în articol: politic ministerul