x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică După ce un membru fondator a plecat la PPUSL, ALDE a mai pierdut și un parlamentar

După ce un membru fondator a plecat la PPUSL, ALDE a mai pierdut și un parlamentar

27 Feb 2020   •   20:07
După ce un membru fondator a plecat la PPUSL, ALDE a mai pierdut și un parlamentar

Seria plecărilor pe bandă rulantă continuă în ALDE. Deputatul Marius Gheorghe Surgent, ales pe listele ALDE Hunedoara, s-a înscris în PNL. “Eram neafiliați, pentru că nu mai aveam grup, după ce acesta a fost destructurat de PSD. Am depus o cerere de afiliere în cadrul grupului PNL. Normal, următorul pas e acela de a semna adeziunea la PNL”, anunța, încă la începutul acestei săptămâni, Marius Gheorghe Surgent, pentru presa locală. Potrivit sursei citate, odată cu plecarea deputatului Surgent din ALDE, ar urma să plece și majoritatea membrilor organizației județene ALDE Hunedoara, mai bine de jumătate dintre ei fiind foști membri PNL, care ar urma să se reînscrie în vechiul lor partid.

Marius Surgent a fost membru al Partidului Național Liberal din 2001, până în 2016, pe listele căruia a fost ales, în legislatura trecută, în funcția de viceprimar al Municipiului Deva. În aprilie 2016, el a demisionat din formațiunea liberală și s-a înscris în partidul fondat de Călin Popescu Tăriceanu, pe listele căruia, în decembrie 2016, a candidat și a fost ales în funcția de deputat.

Demisia din ALDE a lui Surgent vine după ce, zilele trecute, un alt membru fondator al formațiunii lui Tăriceanu a părăsit partidul și s-a alăturat umaniștilor. Este vorba despre vicepreședintele ALDE și consilier în cadrul Consiliului Local Brăila, Dan Păun, care s-a înscris în PPUSL, preluând, totodată și conducerea organizației locale a Partidului Puterii Umaniste (Social-Liberal). Acesta a declarat că nu se mai simte reprezentat de ALDE, nici la nivel local, nici la nivel național. “Eu am pus umărul la crearea acestei formațiuni politice, ca vicepreședinte fondator, însă lucrurile au evoluat într-o cu totul altă direcție față de cea promisă și așteptată”, a transmis, la mijlocul acestei săptămâni, Dan Păun.


 


 

 

×