x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică După miniştrii PSD, urmează şefii de agenţii şi de deconcentrate

După miniştrii PSD, urmează şefii de agenţii şi de deconcentrate

de Eugenia Mihalcea    |    02 Oct 2009   •   00:00

La numai o zi după ce miniştrii PSD din cabinetul Boc şi-au prezentat demisiile, secretarii de stat social-democraţi s-au retras şi ei din funcţiile pe care le deţineau în ministere. Acest lucru nu pare a fi însă suficient pentru Guvernul Boc II, care pune la cale demiterea tuturor şefilor de agenţii guvernamentale şi de instituţii deconcentrate, care au legătură cu PSD.

Astfel, la Ministerul Educaţiei, secretarii de stat Adriana Pană, Mihnea Costoiu şi Constantin Mitu, precum şi şeful Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică, Gerald Jităreanu, şi-au dat astăzi demisiile. În ministerul condus interimar de către premierul Emil Boc a rămas numai secretarul de stat PD-L Oana Badea, care se ocupa până acum de relaţia cu parlamentul. Conform unor surse din minister, Oana Badea ar putea fi numită pe funcţia de secretar de stat pentru învăţământul preuniversitar, iar un alt secretar de stat se va ocupa de partea de buget-finanţe. De altfel, Ministerul Educaţiei va avea numai doi secretari de stat, după cum a declarat în această dimineaţă Emil Boc.

Dacă soarta secretarilor de stat PSD a fost deja decisă, inspectorii şcolari social-democraţi (circa 60% dintre ei) aşteaptă cu demisiile pe masă să li se decidă soarta. Potrivit aceloraşi surse din Ministerul Educaţiei, premierul Emil Boc, care a avut o discuţie cu toţi directorii din minister, a anunţat deja că doreşte demisiile tuturor directorilor PSD, dar şi a inspectorilor şcolari din acelaşi partid.
Poziţia premierului este în asentimentul declaraţiilor făcute de către prim-vicepreşedintele PD-L, Adriean Videanu, care a spus, joi seară, la TVR, că democrat-liberalii se aşteaptă ca membrii PSD cu funcţii de conducere în agenţii şi aparatele descentralizate să aplice "demisia de onoare", precizând că cei care au dat concurs în condiţiile legii ar putea rămâne. "Noi ne aşteptăm să aplice aceeaşi demisie de onoare pe care a invocat-o domnul Geoană", a spus Videanu despre şefii de agenţii şi de deconcentrate.

Această nouă schimbate de directori, inspectori şi şefi de agenţii vine la mai puţin de jumătate de an, după o altă schimbare, ca urmare a ordonanţei privind deconcentratele.

×
Subiecte în articol: politic