x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Duşa: UDMR a făcut presiuni asupra PDL ca dezbaterile la Legea minorităţilor să fie cu uşile închise.

Duşa: UDMR a făcut presiuni asupra PDL ca dezbaterile la Legea minorităţilor să fie cu uşile închise.

20 Iun 2011   •   09:03

"Se pare ca actiunea UDMR este continua si, in aceste zile, au facut presiuni serioase asupra PDL ca lucrarile din Comisia pentru drepturile omului, unde se dezbate proiectul de lege privind Statutul minoritatilor, sa se desfasoare cu usile inchise", a spus Dusa, intr-o declaratie acordata Mediafax.

El a precizat ca pozitia Guvernului la dezbaterea proiectului de lege privind Statulul minoritatilor este sustinuta de doi secretari de stat de etnie maghiara si a catalogat acest fapt despre o "culme a ironiei".

"Situatia a degenerat pentru ca PDL a cedat la orice solicitare a UDMR, iar atunci cand unui cetatean ii dai degetul iti ia mana. Problemele legate de Tintul Secuiesc sunt foarte serioase, sunt de siguranta nationala, de suveranitate, iar cei care se joaca cu asemenea subiecte trebuie sa dea socoteala in fata romanilor si a institutiilor abilitate ale statului", a spus Dusa.

El a precizat ca reprezentantii minoritatii maghiare "jignesc si dispretuiesc" romanii din Harghita, Covasna si Mures prin avansarea ideii de consultare a populatiei romanesti privind infiintarea Tinutului Secuiesc.

"Presedintele Consiliului Judetean Harghita n-a gasit altceva mai bun de facut decat sa declare ca va organiza referendum pentru a consulta populatia romaneasca din Harghita daca e de acord cu infiintarea Tinutului Secuiesc. Asta e o jignire profunda la adersa romanilor care sunt urmasi ai celor care la 1918 si-au varsat sange pentrru reintregirea Romaniei", a mai spus Dusa.

×