x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Duşmani în Parlament, prieteni pe teren

Duşmani în Parlament, prieteni pe teren

de Gabriela Antoniu    |    07 Dec 2018   •   09:24
Duşmani în Parlament, prieteni pe teren
Sursa foto: Arhiva personala a deputatului Petru Movila

Recentul scandal pe tema revocării lui Liviu Dragnea de la şefia Camerei Deputaţilor a scos la iveală o dispută aparent ireconciliabilă între Putere şi Opoziţie. În ciuda aparenţelor, în spatele scenei politice, parlamentarii nu sunt atât de înverşunaţi, ba chiar sunt prieteni. Iar cheia armoniei stă în respectarea regulilor şi cei şapte ani de acasă.

Parlamentul României are o echipă care participă an de an la campionatele europene sau interparlamentare de fotbal. Ca şi în Parlament, echipa este dominată de PSD, doi jucători fiind chiar din Teleormanul lui Liviu Dragnea. Restul jucătorilor sunt de la PNL, PMP şi minorităţile naţionale. În aceste condiţii, te-ai fi aşteptat ca jucătorii să se faulteze pe unde se prind, măcar pentru gloria personală. Dar nu se întâmplă aşa. “Echipa de fotbal a Parlamentului este un exemplu public de dialog şi colaborare între parlamentari. Nu avem culoare politică. Avem doar principii, proiecte, dar mai ales reguli şi cei 7 ani de acasă. Suntem o echipă exrtraordinar de unită, solidară, iar pe terenul de fotbal toţi suntem români. Toţi ne-am apărat unul pe altul pentru a crea o imagine frumoasă şi corectă a României în exterior”, a declarat pentru jurnalul deputatul PMP, Petru Movilă, căpitanul echipei și  fundaş stânga în echipă.

Anul acesta, la sfârşitul lunii noiembrie, echipa României a câştigat titlul de campioană la Campionatul de fotbal interparlamentar din Antalya, Turcia, unde au participat cinci ţări. A fost neînvinsă până în finala pe care a jucat-o cu Ungaria, câştigând-o cu 1-0. Golul victoriei a fost marcat de deputatul PSD Nicolae Georgescu.

Din echipa care a mers în Antalya au făcut parte, cu tot cu rezerve, foşti şi actuali parlamentari, dar şi funcţionari, printre care: Vlad Bontea (PSD) – portar, Ionel Floroiu (PSD)- mijlocaş, Costel Lupaşcu (PSD) – fundaş, Nicolae Georgescu (PSD)- atacant, Silviu Macovei (PSD) – mijlocaş, Lucian Bode (PNL)- atacant, Constantin Codreanu (PMP)- fundaş, Petru Movilă (PMP)- fundaş, Cătălin Cristache (PMP)- fundaş, Giureci Ghera (minorităţi) – mijlocaş şi George Dimitrică (secretarul general adjunct al Camerei) – mijlocaş,

Antrenorii echipei

Preşedintele clubului de fotbal este secretarul general adjunct al Camerei, George Dumitrică. Echipa este formată din foşti şi actuali parlamentari, iar în funcţie de regulile competiţiei sunt acceptaţi şi consilieri parlamentari. Antrenori sunt un fost deputat ,Miroslav Merka şi un actual deputat, Giureci Slobodan Ghera, ambii absolvenţii ai unor facultăţi de sport.

Pregătire la Drept

Antrenamentele echipei au loc de regulă la Facultatea de Drept din Bucureşti, iar când este frig sau plouă închiriază o sală de sport. Echipa se mai antrenează jucând meciuri cu diverse instituţii publice sau bresle. Au jucat cu echipa artiştilor, iar la sfârşitul anului parlamentarii vor să joace şi cu ziariştii acreditaţi la Parlament.

Meci cu ziariştii

Nu este primul meci cu jurnaliştii. Întrebat cine a învins la ultima confruntare, Petru Movilă a răspuns:”Cred că a învins prietenia dintre noi pentru că jurnaliştii şi politicienii sunt într-o relaţie de interdependenţă. Dacă politicienii nu au activitate, ziariştii nu au ce să scrie, iar dacă jurnaliştii nu scriu, nu se vede munca noastră”.

Dragnea s-ar vrea titular în echipă

Preşedintele Camerei, Liviu Dragnea, i-a felicitat şi i-a premiat pe fotbaliştii parlamentari pentru victoria din Antalya. “M-am tot gândit cum să formulez, dar o spun direct: faptul că aţi bătut Ungaria în anul Centenar face ca victoria asta să fie de două ori mai preţioasă. Chiar vreau să vă felicit”, le-a spus Dragnea membrilor echipei. Mai mult, el a spus că vrea să organizeze campionatul în România şi să fie titular în echipă. „Vreau să vă asigur că la anul o să ne pregătim să organizăm noi, că aşa e tradiţia, cei care au câştigat. Poate la anul îmi capăt şi eu un loc în echipă. Promit că o să mă refac fizic şi o să intru şi eu în echipă, chiar dacă nu titular. Dacă o să pot să intru titular, cu atât mai bine”, a spus Dragnea.  

 

 

×