x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Duvăz: PSD insistă ca declaraţiile pe proprie răspundere din străinătate să fie aduse în ţară

Duvăz: PSD insistă ca declaraţiile pe proprie răspundere din străinătate să fie aduse în ţară

11 Dec 2009   •   00:00

Purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu-Duvăz, a declarat, astăzi, că aducerea la BEC a declaraţiilor pe proprie răspundere ale votanţilor din străinătate ar putea elucida presupusa fraudă din la turul 2 al prezidenţialelor, menţionând că la consulate aceste acte sunt completate "şi acum".



Duvăz a afirmat că decizia Curţii Constituţionale de renumărare a voturilor nule este doar una intermediară în lămurirea acuzelor de fraudare a alegerilor. El a spus că cel mai important lucru este aducerea fizică, la BEC, de la secţiile de vot din străinătate, a declaraţiilor pe proprie răspundere a celor care au votat peste hotare.

Duvăz a argumentat că ar trebui să existe, fizic, tot atâtea declaraţii pe proprie răspundere câte voturi înregistrate în străinătate, aproximativ 140.000. Purtătorul de cuvânt al PSD a declarat că, în opinia lui, nu au existat atâţia votanţi.

"Avem informaţii că în consulatele româneşti se încearcă completarea acestor declaraţii pe proprie răspundere şi acum, pentru a se putea justifica voturiile care nu pot fi justificate. Din punctul nostru de vedere, au existat voturi introduse în urne după închiderea urnelor. Avem certitudinea că aceste declaraţii nu există sau au fost făcute în numele unor cetăţeni români înscrişi la consulatele noastre. Solicităm să înceteze astfel de tentative, dacă ele există", a spus Duvăz, citat de Mediafax.

El a precizat că, în logica PSD, Curtea Constituţională ar trebui să decidă şi asupra acestor declaraţii pe proprie răspundere de la secţiile de vot din străinătate, Duvăz apreciind că numărarea voturilor din străinătate va duce la anularea diferenţei atestate de BEC între Traian Băsescu şi Mircea Geoană.

Ministerul de Externe informează că a solicitat Autorităţii Electorale Permanente, joi, se pronunţe cu privire la posibilitatea ca documentele solicitate Ministerului de către PSD în legătură cu alegerile din 6 decembrie să fie eliberate.

×
Subiecte în articol: alegeri 2009