x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică "E bulibăşeală multă"

"E bulibăşeală multă"

de Gabriela Antoniu    |    30 Iun 2009   •   00:00

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat ieri că de la Bruxelles nu se vede "de nici un fel" actuala coaliţie de guvernare.



Proaspăt venit de la Bruxelles, Ion Iliescu a fost întrebat de jurnalişti cum se vede coaliţia de la Bruxelles. "Nu prea se vede de nici un fel de la Bruxelles", a răspuns Iliescu. Cât priveşte afirmaţia preşedintelui CN al PSD, Adrian Năstase, potrivit căruia actuala coaliţie de guvernare seamănă cu o stropitoare fără direcţie, Iliescu a comentat că "nici nu e uşor, dar e bulibăşeală multă. Nu e o treabă uşoară asumarea conştientă a unei răspunderi politice a guvernării". Năstase declarase anterior că demiterea directorilor PSD de la Transporturi este "un joc de copii, absolut penibil", el apreciind în context că actuala coaliţie de guvernare seamănă cu "o instalaţie de stropit prin curte", care o dată stropeşte într-o direcţie, altă dată în alta.

De altfel, demiterile operate de Berceanu au fost temă de discuţie în şedinţa de ieri a coaliţiei. Vicepreşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat că ministrul Transporturilor, Radu Berceanu (PD-L), "a primit clarificări" în legătură cu susţinerea politică a directorilor pe care i-a demis săptămâna trecută, precizând că este foarte posibil ca "lucrurile să revină la normal". "Nu i-a demis pe toţi (directorii - n.r.), mi se pare că unul sau doi. Doi sau trei intenţiona să-i demită. Eu cred că azi (luni - n.r.) a primit clarificările pe care le-a solicitat şi s-ar putea ca lucrurile să revină la normal la Ministerul Transporturilor", a spus Dragnea. Pe de altă parte, Berceanu a declarat că "domnul Dragnea m-a rugat să îl pun înapoi pe domnul Duică de la Compania Naţională de Autostrăzi şi i-am spus că, dacă nu mai sunt tâmpit, atunci probabil că, fiind ceva mai puţin preocupat de chestia asta, o să îl pun pe domnul Duică înapoi", a spus Berceanu, făcând aluzie la înregistrările şedinţei PSD de la Turnu Măgurele în care Liviu Dragnea l-a calificat drept "tâmpit".

×
Subiecte în articol: politic