x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică E oficial: PDL a decis boicotarea referendumului

E oficial: PDL a decis boicotarea referendumului

24 Iul 2012   •   08:28
E oficial: PDL a decis boicotarea referendumului

UPDATE 12:33 - Conducerea PDL a decis, la Palatul Parlamentului, sa indemne alegatorii sa nu participe la vot la referendumul din 29 iulie pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. Potrivit Antena3, decizia a fost luata in unanimitate, cu o singura abtinere. Surse democrat-liberale au declarat ca PDL a decis totodata sa nu isi retraga reprezentantii din sectiile de votare.

...................

Sedinta Colegiului Director al PDL urmeaza sa ia o decizie in privinta boicotarii referendumului din 29 iulie, pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

Presedintele suspendat, Traian Basescu, a declarat, ieri, ca "trebuie facut tot ce se poate" pentru a fi invalidat referendumul de demitere a sa din 29 iulie, astfel incat "lovitura de stat" sa nu fie acoperita prin votul popular.

"Daca s-ar valida referendumul s-ar acoperi cu votul popular lovitura de stat si atunci trebuie facut tot ce se poate pentru ca referendumul sa nu se valideze si oamenii astia sa raspunda", a spus Basescu la B1 TV.

Presedintele suspendat a mai declarat ca "sunt foarte multe elemente care arata decizia USL de a frauda" referendumul si ca "exista riscul", daca in zilele urmatoare "nu se amelioreaza" situatia, sa ceara PDL sa nu fie reprezentat in sectiile de votare si sa "boicoteze total" referendumul.

"Sunt foarte multe elemente care arata clar decizia USL de a frauda acest referendum. Mie imi va fi imposibil ca prin reprezentantii PDL sa controlez ce se intampla acolo si atunci exista inclusiv riscul, daca in zilele urmatoare nu se amelioreaza conditiile, eu sa cer PDL sa nu fie reprezentat macar in sectiile de votare. Exista si acest risc. (...) Sa nu-si trimita oameni si sa boicoteze total referendumul ca nefiind organizat in conditii de securitate", a spus Basescu.

"De ce sa cer eu electorilor mei, sau nu electorilor mei, acelora care din revolta nu vor sa valideze lovitura de stat, de ce sa le mai cer sa mearga la vot?", a spus Basescu, precizand ca este posibil ca inclusiv el sa nu participe la vot.

Traian Basescu a mai declarat ca, in situatia unui boicot al referendumului de demitere a sa din functie din partea PDL, va trebui sa se coordoneze cu democrat-liberalii.

"Daca ei vor lua o decizie de boicot, eu nu pot sa spun ma duc singur, ca ce am eu in spate? (...) Trebuie sa ma coordonez cu ei", a spus Basescu.

"Pe o analiza sociologica, in momentul de fata sunt 700 de mii de romani care boicoteaza - dintre cei care in mod curent merg la vot – care spun «nu suntem parte la o lovitura de stat», nu vreau sa o acopar cu votul meu. (...) Oricat as vrea, eu nu-i pot face pe oamenii astia sa mearga la vot", a precizat Basescu.

Ieri, prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda a declarat ca democrat-liberalii nu pot sa ignore nemultumirea celor care spun ca nu vor sa participe la vot.

Vicepresedintele PDL Radu F. Alexandru a afirmat ca, dupa parerea sa, singura solutie este boicotul referendumului si invalidarea acestuia prin refuzul cetatenilor "de a se face complici la actul iresponsabil pus la cale de liderii USL".

Vicepresedintele democrat-liberal Sulfina Barbu este de parere ca PDL trebuie sa-si mobilizeze electoratul si sustinatorii sa participe la referendum doar daca democrat-liberalii au asigurari ca este un referendum corect.

×