x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică EBA sare Preda, Preda sare EBA

EBA sare Preda, Preda sare EBA

de Dan Constantin    |    13 Mar 2014   •   21:05
EBA sare Preda, Preda sare EBA

Fata lu’ tata şi-a găsit locul pentru un nou ciclu de patru ani în Parlamentul European. Ar fi pe locul doi în lista PMP, ceea ce nu-i deloc o surpriză. Este exact pentru cine s-a pregătit acest partid cinetic. Pentru asta a lucrat din timp toată familia. Tata a gândit, ca omul gospodar, la viitorul famigliei. Ioana, fata cea mare, a dat fuga la OSIM şi a reţinut domeniul rezervat, cu Mişcarea Populară. Să nu-l fure cineva, că, toată Europa ştie cât de iuţi sunt românii. Apoi a pompat tata câteva beri la o cârciumă cu discount pentru lansarea fundaţiei. L-a pus în frunte pe un tip Preda, să se obişnuiască fata EBA cu numele. Se ştie, sărăcuţa, că uită repede, aşa că Preda, cu cinci litere, poate fi memorat ca şef. Preda la fundaţie, Preda la partid, Preda la facultate, Preda la Bruxelles şi Strasbourg.
Clar, fata tatii? Îhî, dă mezina senin că a priceput, în fine, şi că nu încurcă şeful. Are însă o urmă de orgoliu, dar se face greu înţeleasă în consiliul de familie. Da mai e unu, tolomac sau tonomat, parcă. Am vreo treabă cu el, întrebă fata timid, să nu i se taie laptele.
Tata s-a prins primul, el o înţelege fără translator. Stai liniştită, se ocupă Nuty de el să nu-l mai vezi în prezidiu. Tu trebuie să ţii minte doar Preda. Înţeles? Repetă!
Prea, Preda, Preda, zice EBA cu gândul la teza de la masterat pe care n-a văzut-o, dar a luat zece. De la Preda.

×
Subiecte în articol: Elena Basescu