x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ecaterina Andronescu: ”Directorul școlii nu trebuie numit, trebuie ales de consiliul profesoral”

Ecaterina Andronescu: ”Directorul școlii nu trebuie numit, trebuie ales de consiliul profesoral”

de Agerpres    |    27 Oct 2012   •   16:21
Ecaterina Andronescu: ”Directorul școlii nu trebuie numit, trebuie ales de consiliul profesoral”

Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Ecaterina Andronescu, a declarat, sâmbătă, la Constanţa, că trebuie făcută depolitizarea învăţământului, idee pe care o susţine şi care va fi pusă în aplicare prin modificarea actualei legislaţii în domeniul educaţiei.

”Depolitizarea învăţământului este un lucru pe care trebuie să îl facem. Cred că directorul şcolii nu trebuie să mai fie numit, cred că directorul şcolii trebuie să fie ales de consiliul profesoral al şcolii respective. Şi am venit cu această propunere şi când legea domnului Funeriu se dezbătea, dar am vorbit singură, din păcate. Trebuie să schimbăm legea, iar prin lege să dăm consiliului profesoral pârghiile necesare să-l schimbe pe director dacă nu duce şcoala în direcţia în care s-a angajat prin planul managerial”, le-a spus ministrul directorilor unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Constanţa, în cadrul unei întâlniri de lucru care a avut loc la Casa de Cultură.

Ecaterina Andronescu a susţinut că şi inspectorii şcolari generali trebuie să fie aleşi de comunitatea profesorilor, ”nu politic”.

Ministrul Educaţiei a afirmat, într-o conferinţă de presă desfăşurată după întâlnirea de lucru cu directorii de şcoli, că ”experienţa” depolitizării ”o avem la universităţi, instituţii care îşi aleg singure rectorii”.

”Rectorul nu e bun, senatul universităţii are pârghiile să-l schimbe. Şi niciodată rectorul nu a fost numit politic de cineva, ceea ce a fost extraordinar, în favoarea şcolii după părerea mea”, a menţionat Ecaterina Andronescu. 

×
Subiecte în articol: ecaterina andronescu legea educatiei