x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Educație sexuală: USR acuză PSD şi PNL de ”o înţelegere iresponsabilă pentru viitorul copiilor”

Educație sexuală: USR acuză PSD şi PNL de ”o înţelegere iresponsabilă pentru viitorul copiilor”

28 Mai 2020   •   22:30
Educație sexuală: USR acuză PSD şi PNL de ”o înţelegere iresponsabilă pentru viitorul copiilor”

USR acuză PSD şi PNL de ”o înţelegere iresponsabilă pentru viitorul copiilor”, întrucât încearcă să blocheze predarea educaţiei sexuale în şcoli, după ce preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea USR pentru derularea sistematică a cursurilor de informare a elevilor.

”PSD și PNL au făcut o nouă înțelegere iresponsabilă, de această dată pentru viitorul copiiilor! Vor să blocheze predarea educației pentru sănătate în școli, după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat legea USR pentru derularea sistematică a cursurilor de informare a elevilor. Mai mulți parlamentari PSD și PNL, printre care Titus Corlățean și Robert Sighiartău, au introdus într-un proiect de lege care avea alt scop, o serie de modificări care practic blochează cursurile de educație pentru sănătate în școli”, transmit liderii USR.

Ei susțin că, în forma actuală, legea USR poate scădea, în viitor, numărul minorelor devenite mame și al avorturilor în rândul tinerelor.

”În prezent, România este țara cu cele mai multe mame minore din Uniunea Europeană. În vreme ce în țările europene educația pentru sănătate este obligatorie, în România opționalul nu a fost realizat în multe școli, iar copiii nu au avut acces la informații corecte, din surse sigure, cu privire la nutriție, sănătate, sexualitate, cu scopul de a încuraja prevenția bolilor. Un studiu realizat de Organizația Salvați Copiii arată că există o corelație directă între vârsta precoce a mamei și lipsa accesului la educație sanitară. Astfel, șase din zece mame adolescente nu au avut niciodată acces la informații privind sănătatea reproducerii sau educației sexuale. USR consideră că elevii din România nu pot rămâne captivi mentalităților învechite ale parlamentarilor care de 30 de ani nu fac din educație o prioritate pentru a oferi copiilor mai multe șanse de reușită în viață”, se mai arată în comunicat.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: educatie sexuala