x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Elena Băsescu ar vrea să vadă mai mulţi tâmplari şi mai puţini economişti şi avocaţi, în România

Elena Băsescu ar vrea să vadă mai mulţi tâmplari şi mai puţini economişti şi avocaţi, în România

02 Feb 2012   •   14:50
Elena Băsescu ar vrea să vadă mai mulţi tâmplari şi mai puţini economişti şi avocaţi, în România

Europarlamentarul Elena Basescu si-a exprimat ingrijorarea, in Parlamentul European, fata de disparitia scolilor profesionale si de meserii din Romania, afirmand ca si-ar dori ca mai multi tineri sa invete meserii precum tamplaria.

Elena Basescu a pledat pentru reducerea abandonului scolar, o problema raspandita mai ales in randul comunitatilor de romi.

"Tinerii s-au indreptat in numar mare catre universitati, ceea ce a dus la o inflatie de diplome, mai ales in domenii ca Drept si Economie. Nu spun ca este un lucru rau, dar uneori e nevoie de muncitori ca tamplari, electricieni, instalatori si nu-i mai poti gasi astazi in randul populatiei tinere. Cred ca aceasta situatie reprezinta un semnal de alarma", a spus fiica presedintelui.

"O alta solutie despre care va vorbeam este reducerea ratei abandonului scolar. Romania se confrunta cu aceasta problema si din cauza ca are cea mai mare comunitate roma din Uniunea Europeana, care este mai vulnerabila la riscul de a opri timpuriu scolarizarea. Guvernul nostru a elaborat mai multe proiecte si programe pentru sustinerea tinerilor romi. Deci sunt facuti pasi pentru remedierea situatiei, dar este necesara si vointa populatiei roma de a nu abandona scoala. Ei trebuie sa inteleaga ca educatia este singura solutie de a intra mai tarziu pe piata muncii, daca nu, sansele lor vor fi diminuate", a mai spus Elena Basescu.

Cu doi ani in urma, presedintele Basescu isi aratase si el nemultumirea fata de numarul prea mare de filosofi din Romania, afirmand ca tara are nevoie, mai degraba, de chelneri si tinichigii.

×