x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Elena Băsescu, candidată pentru PE: 56 de bibliorafturi, cu 5000 de semnături fiecare, în total 280.000 de semnături

Elena Băsescu, candidată pentru PE: 56 de bibliorafturi, cu 5000 de semnături fiecare, în total 280.000 de semnături

06 Apr 2009   •   00:00

Fiica cea mică a şefului statului Elena Băsescu şi-a depus, luni, candidatura pentru alegerile europarlamentare la Biroul Electoral Central, ea declarând că primul lucru pe care îl va face dacă va fi aleasă europarlamentar va fi acela de a reveni în PDL.



Fiica preşedintelui, care a fost însoţită, de altfel, în sediul BEC de reprezentantul PDL în acest Birou, Cristian Ene, a prezentat, la depunerea candidaturii, liste cu 280.000 de susţinători, dosarele cu semnăturile acestora fiind aduse de un grup de circa 20 de tineri care purtau tricouri albe.

"Am adus 56 de bibliorafturi, cu 5000 de semnături fiecare, în total 280.000 de semnături, mai multe decât am anticipat şi de cât am sperat vreodată", a spus fiica preşedintelui Traian Băsescu.

Întrebată la ce se aşteaptă de la acestă candidatură, Elena Băsescu a răspuns că nu se aşteaptă la nimic.

"Pur şi simplu nu mă aştept la nimic. Vreau să iau fiecare etapă una câte una. Nu am plecat cu gândul că trebuie să câştig, am plecat cu gândul că trebuie să încerc", a explicat Elena Băsescu.

Chestionată care vor fi priorităţile sale la Bruxelles, ea a răspuns că în primul rând se va întoarce în PDL, adăugând că va da informaţii în acest sens la începutul campaniei electorale.

La întrebarea ziariştilor privind culoarea portocalie a unora dintre dosarele prezentate membrilor BEC, Elena Băsescu a arătat că are "o slăbiciune" pentru portocaliu.

"Fără să îmi dau seama, mi s-a întipărit. Câteva dosare şi câteva bibliorafturi, din instinct, când am fost să cumpăr, am cumpărat portocaliu", a spus ea.

Întrebată dacă o să folosească culoarea alb în campania sa electorală, ca şi Sorin Oprescu, Elena Băsescu a răspuns negativ.

"Nu, pur şi simplu am vrut să arăt că ei sunt staff-ul meu de campanie, cei care mă ajută în campania pe stradă, door to door. N-o să folosesc culoarea albă. Nu mi-am făcut încă materialele promoţionale, nu am stabilit culoarea", a ţinut să precizeze fiica cea mică a şefului statului.

În ceea ce priveşte campania sa electorală, ea a spus că va face întâlniri regionale, iar în unele cartiere campanie "door to door".

Chestionată care sunt atuurile sale în acestă cursă pentru un loc în Parlamentul European, Elena Băsescu a răspuns că nu ştie care sunt.

"Nu ştiu. Cred că sunt câteva, dar dacă vi le spun o să spuneţi probabil că mă dau mare", a arătat ea.

Întrebată de ce ar vota-o lumea pe Elena Băsescu, acesta a răspuns cu o altă întrebare. "De ce n-ar vota-o până la urmă, mai ales cei din generaţia mea? Probabil că vor fi destui care mă vor vota, vor fi destui care nu mă vor vota", a spus ea.

Ea a răsuns afirmativ, de asemnea, la întrebarea dacă speră să între în Parlamentul European. "Cu siguranţă, am pornit acest demers cu gândul de a intra, dar nu îmi fac speranţe foarte mari", a declarat Elena Băsescu. Ea a spus că va face tot posibilul să câştige, chiar dacă este cu sufletul la partid şi a explicat, arătând spre un dosar cu coperte portocalii, că este cu gândul la formaţiunea din care a demisionat.

Întrebată dacă vor fi membri şi simpatizanţi ai PDL care vor alege să o voteze, fiica preşedintelui a admis că acest lucru este posibil. "Sunt, dar mulţi dintre ei cred că vor vota partidul, într-o mică măsură mă vor vota şi pe mine", a spus Băsescu, adăugând că în acestă competiţie pentru un loc în Parlamentul European fiecare va fi "pentru el".

Întrebată dacă nu se consideră deja aleasă în Parlamrntul European având în vedere numărul mare de semnături pe care a reuşit să le adune, Elena Băsescu a răspuns negativ. "Semnătura nu înseamnă vot. Semnăturile probabil le-am primit din spirit de solidaritate şi fair-play, asta nu înseamnă că reprezint şi încredere", a spus ea.

Elena Băsescu a fost aşteptată la sosire, în stradă, alături de grupul de tineri susţinători îmbrăcaţi cu tricouri albe, de reprezentantul PDL în Biroul Electoral Central, Cristian Ene, însă a întârziat 10 minute. Ea a venit la sediul BEC îmbrăcată într-un taior crem şi pantofi cu toc înalt, asortaţi.
Mediafax

×
Subiecte în articol: basescu politic elena semnături