x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Elena Băsescu demisionează din PDL şi candidează ca independent la PE

Elena Băsescu demisionează din PDL şi candidează ca independent la PE

18 Mar 2009   •   00:00
Elena Băsescu demisionează din PDL şi candidează ca independent la PE

Fiica cea mică a preşedintelui Traian Băsescu, Elena Băsescu, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că demisionează din PDL, urmând să candideze ca independent la europarlamentare şi să revină în formaţiunea democrat-liberală, în cazul în care va câştiga alegerile.



Elena Băsescu a făcut o declaraţie de presă la sediul central al PDL, anunţând că, după ce a obţinut votul Organizaţiei de Tineret a PDL, şi-a depus candidatura pentru un loc pe lista pentru Parlamentul European.

"Din acel moment, însă, s-a declanşat o largă campanie de presă din care au de pierdut tata şi PDL. Contrar celor apărute în presă, vreau să ştiţi că nu tata mi-a impus candidatura şi nici PDL nu a acţionat servil, acceptându-mă pe listă", a spus Elena Băsescu, precizând că lista nu a fost încă aprobată de BPN.

"Eu nu doresc să mă ascund după listele unui partid, nu doresc ca tatăl meu să fie acuzat de nepotism şi PDL să fie pus în situaţia dificilă de a alege între mine şi intelectuali, şi ca urmare am decis să demisionez din PDL", a mai spus fiica cea mică a preşedintelui, adăugând că va candida independent pentru Parlamentul European.

Elena Băsescu a ţinut să facă menţiunea că va reveni, în urma alegerilor din 7 iunie.

"Sunt conştientă că nu am şanse reale de a ocupa un loc în Parlamentul European, mai ales că legea prevede ca până la 7 aprilie să adun un număr de 100.000 de semnături, lucru aproape imposibil de realizat, aşa că există posibilitatea ca nici măcar să nu strâng acest număr de semnături, dar o să încerc", a mai declarat Elena Băsescu.

Elena Băsescu şi-a anunţat, în urmă că câteva săptămâni, intenţia de a candida la alegerile parlamentare, ea fiind sprijinită de Organizaţia de Tineret a partidului.

Elena Băsescu a avut o dispută cu preşedintele SAR Alina Mungiu Pippidi, şi ea propusă pentru PE. Pippidi a susţinut ca pe listele PDL să nu fie incluse persoane care au profitat de pe urma poziţiei unor membri ai familiei.

De asemenea, fiica preşedintelui a cerut AP un drept la replică, după ce agenţia a publicat un material critic la adresa sa.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la Realiatea TV, că problema candidaturii Elenei Băsescu la Parlamentul European, a fost tranşată, fără a preciza cum, şeful statului subliniind însă că nici el, nici fiica sa, nu duc lipsă de bun simţ.

Moderatorul a citit un pasaj dintr-un interviu acordat săptămânalului "Academia Caţavencu" de Alina Mungiu Pippidi, posibil candidat al PDL la europarlamentare, în care aceasta spune că imaginea lui Traian Băsescu ar avea de suferit, în perspectiva alegerilor prezidenţiale, de pe urma impunerii unei candidatori a Elenei Băsescu la Parlamentul European. Preşedintele a replicat că nu este de acord cu abordarea. "Eu îmi cunosc foarte bine copilul. Sunt convins că fiica mea ştie ce are de făcut, pentru că este mult mai deşteaptă decât o credeţi", a adăugat preşedintele, precizând că fiica sa a studiat în America şi cunoaşte o limbă străină.

La PDL, termenul limită pentru depunerea candidaturilor la europarlamentare este 23 martie, acestea urmând să fie analizate de conducerea partidului.
Mediafax

×
Subiecte în articol: basescu politic parlamentul european elena