x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Elena Băsescu l-a ras pe Bogdan Boza în cursa pentru funcţia de secretar general

Elena Băsescu l-a ras pe Bogdan Boza în cursa pentru funcţia de secretar general

de Oana Stancu Zamfir    |    25 Feb 2008   •   00:00
Elena Băsescu l-a ras pe Bogdan Boza în cursa pentru funcţia de secretar general
Sursa foto: Marin Raica/

Fiica cea mică a preşedintelui Băsescu, Elena (foto), a câştigat ieri funcţia de secretar general al organizaţiei de tineret a PD-L, cu 377 de voturi faţă de contracandidaţii săi, Bogdan Boza, două voturi, şi Cosmin Călin Petruţ, patru voturi.oa

Alegeri la OT PD-L


Fiica cea mică a preşedintelui Băsescu, Elena (foto), a câştigat ieri funcţia de secretar general al organizaţiei de tineret a PD-L, cu 377 de voturi faţă de contracandidaţii săi, Bogdan Boza, două voturi, şi Cosmin Călin Petruţ, patru voturi. De altfel, tânărul Boza, care a anunţa o “revoluţie” în organizaţia de tineret prin candidatura sa – organizaţie care ar fi trebuit să se opună “înscăunărilor dinastice” din partid – a fost sancţionat de colegi nu numai prin vot, ci şi prin cartonaşele roşii pe care i le-au arătat în timpul discursului. Boza nu s-a priceput să reacţioneze în nici un fel, rămânând la discursul pregătit, prin care le mulţumea colegilor pentru încredere (sic!). Izolat pe durata celor două zile de alegeri, Boza a fost votat până la urmă doar de cele două blonde care l-au însoţit permanent. “Numărul de voturi arată nivelul de democraţie din partid”, s-a plâns el presei după vot, opinând că “disciplina este sinonimă cu cenzura” şi acuzând că votul a fost “premeditat”. Cu toate acestea, Boza afirmă că nu pleacă din PD-L.

 

SFAT DE LA TATA. Elena Băsescu spune că intrarea sa în politică nu înseamnă “nepotism”, ci tradiţie. “Lui George Bush nu i-a reproşat nimeni că este băiatul lui tata”, a răspuns ea acuzaţiilor lui Boza. Fiica preşedintelui a recunoscut însă că a fost sunată de Traian Băsescu în cursul dimineţii pentru a o sfătui, ştiind-o emotivă, să vorbească mai rar. Elena Băsescu promite acum să se implice mai mult în politică, renunţând la activitatea de model.

Europarlamentarul Monica Iacob Ridzi a fost aleasă sâmbătă preşedintă a organizaţiei de tineret, fiind singurul candidat. Emoţiile au revenit în felul acesta candidaţilor la funcţia de prim-vicepreşedinte, unul dintre ei invocându-le în exces, celălalt, consilierul fostului ministru Boagiu, blocându-se în timpul discursului, reluat doar după aplauzele încurajatoare ale sălii. La polul opus, un candidat la funcţia de vicepreşedinte. Nonşalant, tânărul aspirant la funcţie şi-a ţinut speech-ul în versuri. Profunde. “Suntem în sală numai tineri/ Am face-un chef dac-ar fi vineri!”.

×
Subiecte în articol: politic boza