x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Elena intelectuala ar legaliza marijuana

Elena intelectuala ar legaliza marijuana

de Monica Iordache Apostol    |    30 Mai 2009   •   00:00
Elena intelectuala ar legaliza marijuana
Sursa foto: Constantin Duma/Agerpres

Fiica preşedintelui şi-a dezvăluit mare parte din secretele personalităţii în direct la Antena 2. Se consideră o intelectuală, pentru că a făcut un master, i s-a părut genială ideea Elenei Udrea de a apărea cu andrelele la televizor, a ajutat-o tata să se angajeze la Luxten, şi asta e normal, iar din casa părinţilor o să plece doar mireasă, dar niciodată o mireasă pe care ar urma să o cheme Băsescu-Hrebenciuc.



"Măi, eu mă consider şi o intelectuală numai pentru faptul că am terminat o facultate, am făcut un master, o să urmez să fac un doctorat. Înseamnă că sunt şi eu o intelectuală", s-a autocaracterizat Elena Băsescu atunci când Victor Ciutacu, moderatorul emisiunii "Vorbe grele", i-a pus o întrebare legată de protestul Alinei Mungiu faţă de alcătuirea listei electorale a PD-L.

Fiica preşedintelui a mai făcut o dezvăluire: a crezut la un moment dat că un Băsescu poate deveni un Hrebenciuc. Dar, dacă un Capulet ar fi putut deveni un Montague, EBa s-a convins însă că din Băsescu nu te poţi face Hrebenciuc. Aşa că o căsătorie cu Andrei, fiul adversarului politic al tatălui său, este imposibilă, "îţi dai seama, o Băsescu, născută Băsescu, ajunsă Hrebenciuc... (...) E imposibil de imaginat. Nu. Nu. Am crezut la un moment dat că se poate", a tranşat ea chestiunea măritişului. Care se va întâmpla la un moment dat, dar cu altcineva, pentru că plănuieşte să plece din casa tatălui ei doar mireasă.

UDREA, GENIALĂ
Şi implicarea PD-L în campania sa electorală a fost asumată de Elena Băsescu. La Piatra Neamţ, unde lider PD-L este Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, oraşul este plin de bannere cu chipul ei. "Da, domnul Pinalti a fost foarte harnic în sensul ăsta, a recunoscut ea, iar dacă PD-L va fi văduvit de voturi din cauza asta n-are decât să se mobilizeze mai bine". "Eu sunt convinsă că nu voi lua voturi de la PD-L şi, dacă există riscul ăsta, PD-L are datoria să se mobilizeze foarte bine. Înţelegi?", l-a testat ea pe moderator. "Să se mobilizeze dânşii mai mult...", a conchis Elena Băsescu.

Ea şi-a dezvăluit şi preferinţele în materie de strategii de imagine. "Ce nu ţi-a plăcut? Aia cu oaia?", l-a întrebat candidă Elena pe moderator, explicând că nu i se pare ridicol ca un şef de stat să tundă oaia. Întrebată dacă nu i se pare ridicol ca şi un ministru să tricoteze la televizor, Elena a fost tranşantă: "Mi s-a părut genial. Sincer".

FIRMA "PRIETENOASĂ"
În aceeaşi emisiune, fiica preşedintelui a mai lămurit o controversă publică: a fost sau nu ajutată de tata-Băsescu să se angajeje la Luxten în vremea când tata era primar al Capitalei, iar Luxten avea contract pentru iluminatul oraşului? Elena Băsescu a relatat că s-a angajat la Luxten în 2004, a pornit cu un salariu "pe care-l aveau toţi angajaţii de vârsta şi de experienţa" ei şi a urcat până la 1.700 euro.





Patru ore pe zi a început să lucreze abia în ultimele luni pe acelaşi salariu, iar acum este în concediu fără plată. De ce a ales Luxten? "Trebuia să mă angajez şi eu într-un climat care-mi era cât de cât favorabil. Pentru că, pe vremea aceea, tatăl meu dărâma chioşcurile din Bucureşti... (...) Era o presiune enormă şi asupra familiei. Trebuia să fiu şi eu într-un colectiv care nu-mi era ostil. Pentru că am avut destul de suferit la facultate", s-a plâns Elena Băsescu.

"A simţit şi tatăl meu să mă protejeze şi să fiu într-o atmosferă prietenoasă", a adăugat ea. "OK. Deci te-a ajutat să te angajezi la Luxten. Ce mare şmecherie?", întreabă moderatorul. "Dar nu-i ceva normal?", întreabă şi Elena Băsescu.

MARIJUANA DIN CAMPUSURILE SUA
În privinţa subiectelor care se dezbat în Parlamentul European, Elena Băsescu a riscat câteva opinii. Întrebată despre legalizarea drogurilor uşoare, pentru care se fac petiţii la Parlamentul European, EBa a spus mai întâi că s-ar ralia poziţiei grupului popularilor europeni, din care ar urma să facă parte, dar a adăugat şi câteva experienţe personale.

"Îţi dau un exemplu. Am fost la şcoală în America un an. În campusurile din America aceste droguri uşoare, marijuana, erau legale", a început ea argumentaţia. "Eu nu fumez, nu beau cafea, e ceva atât de delicat să-mi dau eu cu părerea despre aşa ceva... atâta vreme cât nu-mi dau seama ce gust are o ţigară. Dar dacă în unele ţări ca Olanda şi ca America aceste droguri sunt permise, marijuana, pentru că am înţeles că nu dau dependenţă... nu e vorba de ecstasy, care am înţeles că-ţi afectează celulele nervoase, şi de cocaină. Se refereau la marijuana. La iarbă. Probabil că voi fi de acord cu această iniţiativă", a conchis fiica preşedintelui.

S-A RĂZGÂNDIT
Ieri însă, la Ploieşti, fiica preşedintelui a spus că nu este de acord "cu absolut nici un fel de drog" în România, însă a precizat că, dacă UE le va legaliza, ţara noastră "trebuie să se supună majorităţii".

"N-aş fi de acord cu absolut nici un fel de drog la noi în ţară. Nu trebuie legalizată marijuana la noi în ţară, indiferent cât de uşor este drogul acesta şi indiferent dacă dă dependenţă sau nu", a susţinut EBa.

×
Subiecte în articol: basescu politic elena