x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Elena Udrea a rupt PDL Bucureşti în două

Elena Udrea a rupt PDL Bucureşti în două

de Adriana Duţulescu    |    15 Mar 2011   •   20:24
Elena Udrea a rupt PDL Bucureşti în două
Sursa foto: Dragoş Stoica/Jurnalul Naţional

156438-dragosstoica-20110301134134002.jpgPatru preşedinţi de filială din Bu­cu­reşti au votat ieri pentru candidatura lui Vasile Blaga la şefia PDL, ei sem­nând de altfel şi pe lista de sus­ţi­nă­tori ai secretarului general al parti­du­lui. Este vorba despre Bogdan Cantaragiu, preşedintele PDL Sector 1, Sil­vian Ionescu, preşedintele Secto­ru­lui 3, Romeo Raicu, de la Sectorul 4, şi Cristian Poteraş, de la Sectorul 6. Pe lista lui Blaga se afla până luni seara şi prşedintele PDL Sector 5, Ştefan Pirpiliu, însă ieri, după şedinţa PDL Bucureşti convocată de Elena Udrea, acesta a schimbat taberele, trecând de partea lui Emil Boc.

Şedinţa PDL Bucureşti a fost extrem de tensionată, din cauză că Elena Udrea nu a reuşit să-i convingă pe preşedinţii de organizaţii din Capi­tală să voteze aşa cum a dorit ea, respectiv pentru candidatura lui Emil Boc. Votul a fost de 8 la 7 în favoarea lui Emil Boc, în afară de cei patru şefi de filială votând pentru Vasile Blaga şi deputatul Costică Canacheu, dar şi consilierul local Călin Murg.

Asta n-a împiedicat-o însă pe Elena Udrea să mintă după termi­na­rea şedinţei, când a anunţat că organi­za­ţia pe care o conduce a votat în unanimitate pentru susţinerea candidaturii lui Emil Boc la şefia parti­du­lui, „pentru a nu mai exista in­te­r­pre­tări” că filiala ar fi împărţită între Boc şi Vasile Blaga. Potrivit Elenei Udrea, în favoarea susţinerii candidaturii lui Boc s-au pronunţat toţi cei 15 membri ai filialei prezenţi la şedinţă.

„Au fost discuţii cu argumente de o parte şi de cealaltă. Până în acest moment, semnăturile care s-au dat pentru susţinerea fie a domnului Boc, fie a domnului Blaga, au fost făcute în nume personal, pentru că aşa spune Statutul PDL, iar organizaţiile se pronunţă după ce apar moţiunile. Am dat acum un vot politic tocmai pentru a nu mai exista aceste interpretări că organizaţia PDL Bucureşti merge o parte într-un fel, o parte în alt fel. A fost un vot politic, şi în unanimitate organizaţia şi-a exprimat sprijinul pentru dl Emil Boc, urmând ca la apariţia moţiunii să procedăm conform Statutului”, a declarat Udrea.

Întrebată dacă acest vot înseamnă că cei patru şefi ai filialelor PDL de sector care au semnat în nume personal pentru susţinerea lui Vasile Blaga îşi vor retrage semnăturile, Udrea a precizat: „Nici într-un caz, e o semnătură personală, nu o semnătură pe moţiune. Şi în cazul meu e o semnătură personală, dar oganizaţia a luat decizia ca în ansamblul ei să-şi ofere susţinerea lui Emil Boc”.

Potrivit Elenei Udrea, candidaturile la şefia PDL au apărut la o săptămână una după cealaltă. „Unii au semnat pentru prima candidatură, după ce a apărut şi a doua, unii au revenit şi au semnat pentru cea de-a doua candidatură, alţii care nu semnaseră deloc pentru prima au semnat pentru a doua”, a mai spus democrat-liberala.

×
Subiecte în articol: politica bucuresti PDL emil boc Elena Udrea