x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Elena Udrea:: "Banii, returnaţi din proprie iniţiativă"

Elena Udrea:: "Banii, returnaţi din proprie iniţiativă"

de Gabriela Antoniu    |    23 Sep 2009   •   00:00
Elena Udrea:: "Banii, returnaţi din proprie iniţiativă"
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

Ministrul Turismului, Elena Udrea, neagă că ar fi fost "iertată de un miliard de lei vechi" de către RA-APPS şi precizează că toate contractele de asistenţă şi reprezentare juridică la care se face referire în articol, încheiate între ea şi această regie, sunt perfect legale.



"Referitor la articolul publicat astăzi, 22.09.2009, în ziarul dv., sub titlul «RA-APPS, generoasă cu ministrul Turismului - Elena Udrea, iertată de un miliard de lei vechi», articol semnat de Dan Marinescu (n.r. de fapt autorul este Monica Iordache Apostol, Dan Marinescu este autorul fotografiei care a însoţit articolul), pentru o corectă şi completă informare a cititorilor ziarului «Jurnalul Naţional», vă transmitem solicitarea de a publica următorul drept la replică:

Articolul «RA-APPS, generoasă cu ministrul Turismului - Elena Udrea, iertată de un miliard de lei vechi», publicat de ziarul dumneavoastră, conţine o serie de informaţii eronate şi speculaţii nefondate cu privire la acest subiect, fără ca punctul de vedere al ministrului Turismului să fi fost solicitat sau publicat. La începutul anului 2008, Elena Udrea a decis să returneze către RA-APPS onorariile încasate în perioada 2003-2004 pentru serviciile prestate în favoarea regiei, în calitate de avocat.

Astfel, anul trecut a returnat către RA-APPS aproape un miliard şi jumătate de lei vechi, reprezentând onorariul încasat, mai puţin taxele şi impozitele aferente, pe care le-am plătit către stat. În condiţiile în care sumele au fost returnate din proprie iniţiativă, fără a exista vreo obligaţie legală în acest sens, afirmaţii precum acelea că RA-APPS ar fi fost generoasă cu ministrul Turismului sau că Elena Udrea ar fi fost «iertată de un miliard de lei vechi» nu se susţin. Cu atât mai mult cu cât toate contractele de asistenţă şi reprezentare juridică la care se face referire în articol, încheiate între Elena Udrea şi RA-APPS, sunt perfect legale.

Pentru corecta informare a opiniei publice, vă solicităm să publicaţi acest drept la replică, reafirmându-se, în acelaşi timp, disponibilitatea de a vă furniza pe viitor informaţii reale faţă de subiectele care ne privesc", ne-a transmis Elena Udrea.

TĂCERE LA RA-APPS
Menţionăm că aprecierile privind generozitatea RA-APPS au fost făcute pe baza răspunsului oferit de această instituţie la o solicitare oficială a Jurnalului Naţional. "Doamna Elena Udrea a returnat onorariile primite de la RA-APPS, în sumă de 146.500 lei, sumă ce a fost stabilită de către o comisie de evaluare numită prin decizie a directorului general, şi asupra căreia s-au purtat discuţii.

Pentru serviciile prestate RA-APPS nu poate intra în posesia banilor, din moment ce serviciile au fost efectuate", se arată în răspunsul trimis de RA-APPS la solicitarea Jurnalului Naţional de a preciza ce sumă a returnat Elena Udrea, cum a fost calculată, care a fost procedura prin care instituţia a recuperat banii şi dacă a existat o discuţie între actualul ministru al Turismului şi conducerea RA-APPS înaintea restituirii banilor. Deşi Elena Udrea a precizat public faptul că onorariile ei au ajuns la 2,3 miliarde de lei vechi, conducerea RA-APPS nu a precizat cum de a încasat cu un miliard de lei vechi mai puţin.

Ca atare, am adresat noi întrebări RA-APPS, cerând printre altele să ni se precizeze şi în ce condiţii s-a ajuns la suma de 146.500 RON returnată Elenei Udrea. Din 27 august 2009, de când am trimis solicitarea, RA-APPS nu ne-a oferit nici un răspuns.

×
Subiecte în articol: politic