x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Elena Udrea: Boc are uşa deschisă la Mişcarea Populară, însă ne-ar putea susţine şi de la distanţă

Elena Udrea: Boc are uşa deschisă la Mişcarea Populară, însă ne-ar putea susţine şi de la distanţă

31 Ian 2014   •   15:32
Elena Udrea: Boc are uşa deschisă la Mişcarea Populară, însă ne-ar putea susţine şi de la distanţă

Primarul Clujului, Emil Boc, s-ar putea regăsi "categoric" în Partidul Mişcarea Populară, spune într-un interviu la RFI deputatul Elena Udrea, care a demisionat joi din PDL. Ea precizează însă că legea interzice primarilor să plece din partidul cu care au câştigat alegerile, dar crede că Boc ar putea susţine PMP "de la distanţă, chiar rămânând în PDL". Udrea mai spune că este "foarte posibil" să urmeze şi alte demisii din PDL.

Întrebată dacă Emil Boc s-ar putea regăsi în Partidul Mişcarea Populară, Udrea a răspuns: "Categoric, da! Numai că legea nu permite primarilor să plece din partidul cu care au câştigat alegerile, însă evident că Emil Boc împărtăşeşte aceleaşi idei, aceleaşi proiecte, aceeaşi luptă pe care o duc şi Traian Băsescu şi echipa preşedintelui din PDL şi sunt convinsă că şi sub forma aceasta, de la distanţă, chiar rămânând în Partidul Democrat Liberal, Emil Boc este alături de efortul Partidului Mişcarea Populară şi de preşedinte de a se opune actualei Puteri, de efortul de a continua reforme importante, cum sunt cele care au demarat şi uitaţi că primesc piedici tot timpul şi acum mă refer la reforma justiţiei, spre exemplu".

Udrea a precizat că este foarte posibil să urmeze și alte plecări din PDL. "Este foarte posibil, pentru că la fel ca mine gândesc foarte mulţi colegi din partid. S-a văzut lucrul acesta şi la alegerile interne, unde aproape jumătate din partid a votat pentru moţiunea pe care am reprezentat-o (...). La baza partidului, oamenii vor să rămână în parteneriat cu preşedintele (Traian Băsescu-n.r.), împotriva USL-ului (...). Sunt foarte mulţi care, probabil, gândind la fel cum gândesc şi eu, se vor regăsi mai degrabă în Mişcarea Populară decât în PDL. Dar nu cred şi nu-mi doresc ca Partidul Mişcarea Populară să fie un aspirator de membri de la PDL", a spus Udrea la RFI.
 
Fostul ministru a afirmat că se gândea de multă vreme la demisia din PDL: "Mă gândesc de foarte mult timp la soluţia aceasta, la faptul că astăzi în PDL este evident că discursul actualei conduceri nu corespunde aşteptărilor electoratului de centru-dreapta, este un discurs de Opoziţie mai degrabă la preşedinte, un discurs prin care de foarte multe ori s-a negat propria guvernare".

Întrebată dacă a fost sfătuită de preşedintele Traian Băsescu să demisioneze din PDL, Udrea a răspuns: "Nu, categoric, nu! Dar discuţii de-a lungul timpului au mai fost (...). Se simte nevoia ca în spatele preşedintelui să se ralieze o formaţiune care să aibă acelaşi mesaj cu preşedintele împotriva acestui Guvern, care în fiecare zi produce o nouă criză".
 

×