x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Elena Udrea este noul preşedinte al Partidului Mişcarea Populară. Cristian Diaconescu va candida la preşedinţie din partea PMP

Elena Udrea este noul preşedinte al Partidului Mişcarea Populară. Cristian Diaconescu va candida la preşedinţie din partea PMP

de Agerpres    |    07 Iun 2014   •   16:52
Elena Udrea este noul preşedinte al Partidului Mişcarea Populară. Cristian Diaconescu va candida la preşedinţie din partea PMP

Elena Udrea a fost aleasă sâmbătă preşedinte al Partidului Mişcarea Populară (PMP) la Congresul formaţiunii care se desfăşoară la Palatul Parlamentului, obţinând 742 de voturi pentru, iar contracandidatul său Daniel Funeriu numai 209 voturi.

"Vă mulţumesc pentru încrederea acordată şi vă promit că vom construi împreună partidul acela de care România are nevoie. Vă promit că vom schimba împreună clasa politică. Vă promit că vom schimba împreună România în bine, vă promit că vom conta în alegerile prezidenţiale din această toamnă. Vă promit că vom fi primul partid din România în 2016. Mult succes", a declarat Elena Udrea, după alegerea sa în funcţia de preşedinte al PMP.

La rândul său, Daniel Funeriu a mulţumit votanţilor săi, adăugând că este şi pentru el o responsabilitate votul acordat.

"Începând de astăzi avem un singur obiectiv, Preşedinţia României în noiembrie 2014. Niciunul dintre membrii acestui partid care m-au votat nu trebuie să lipsească la apelul partidului pentru a câştiga Preşedinţia României", a adăugat Funeriu.

După momentul primului cuvânt în calitate de preşedinte al PMP, Elena Udrea a coborât de pe scena reuniunii pentru a-l îmbrăţişa pe fostul lider al partidului, Eugen Tomac.

Ambii au primit din partea preşedintelui comitetului de organizare a Congresului, Rizia Tudorache, câte o sticlă de şampanie, având pe etichetă sigla PMP şi mesajul: "PMP doreşte ca românii de pe ambele maluri ale Prutului să fie împreună".

Pentru alegerea preşedintelui PMP au votat 964 de delegaţi, 951 de voturi fiind valide, iar 13 voturi au fost anulate.

Elena Udrea a adăugat că Cristian Diaconescu va fi candidatul Partidului Mişcării Populare (PMP) la alegerile prezidenţiale.

Cristian Diaconescu a mulţumit pentru onoarea făcută şi a adăugat că acceptă propunerea cu sprijinul şi munca tuturor.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea pmp daniel funeriu