x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Elena Udrea s-a emoționat ca o școlăriță

Elena Udrea s-a emoționat ca o școlăriță

07 Oct 2016   •   13:34
Elena Udrea s-a emoționat ca o școlăriță

Elena Udrea şi-a început, vineri, cursurile de masterat la Facultatea de teologie ortodoxă din Cluj şi a declarat că a avut emoţii ca acum 20 de ani, când era studentă.

'Am avut ceva emoţii şi mă simt ca în anii de facultate. Am intrat în sala de curs, unde erau colegii din grupa de master şi am avut exact emoţia de acum 20 de ani, ceea ce m-a bucurat foarte mult. Mă simt ca o studentă, ca un student oarecare ce vine la şcoală, vine la cursuri şi aşteaptă să-şi cunoască profesorii, colegii', a declarat Elena Udrea, într-o pauză de cursuri.

Ea a spus că primul curs la masterat a fost de psihologia religiei. 'Am avut un prim curs, de psihologia religiei. E interesant mai mult pentru cei care n-au făcut nici psihologie, nici religie, cum sunt eu. Mă bucur că am ales să vin la Cluj, aici, la Facultatea de teologie. Am întâlnit oamenii de la facultate, decanul facultăţii, sunt oameni extraordinari', a menţionat deputatul.

Elena Udrea a adăugat că va veni la cursuri de câte ori va fi nevoie, mai ales la cele obligatorii, dar că o să-şi obţină cursurile şi pe e-mail şi că n-o să stea la Cluj mai mult de o noapte, urmând să se cazeze la prieteni sau la hotel.

Pe de altă parte, ea a mai spus că e foarte important să se vorbească despre credinţă şi religie în spaţiul public. 'Este foarte important ca despre credinţă şi religie să se vorbească, chiar şi în zonele acestea, să zicem, de public, persoane care nu ar ajunge să audă un astfel de subiect în mod normal. Mă refer la tineri foarte mult, la persoane care au o activitate care nu are legătură cu biserica. Deşi la liturghie o să vedeţi că, duminica, bisericile sunt mai pline de tineri decât de persoane în vârstă, ceea ce este un lucru bun', a completat Elena Udrea.

Elena Udrea s-a înscris şi a fost admisă la un masterat în teologie, la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă, Vasile Stanciu, a declarat, pe 21 septembrie, pentru AGERPRES, că masteratul e în teologie ortodoxă, specializarea pedagogie-psihologie. 'Pe de o parte, se vede că are interes pentru a-şi continua studiile universitare şi şi-a găsit această specializare, care se pare că o interesează, iar pe de altă parte, dacă este dreptul unui om, poate veni la studii şi Bill Clinton sau alt mare demnitar politic. (...) Nu ştiu dacă neapărat ne poate face cunoscută facultatea (prin prezenţa ei - n. red.); poate ea se face recunoscută prin facultatea noastră', a spus Vasile Stanciu.

Profesorul Teofil Tia de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj a declarat, pe 23 septembrie, pentru AGERPRES, că Elena Udrea a candidat iniţial pentru admiterea la masteratul de teologie pentru locuri cu taxă, dar că, fiind la primul masterat, a intrat la locuri bugetate, urmând ca ea să devină specialist în psihoterapie spiritual-pastorală. 'În prima tranşă, ea a candidat pentru locuri cu taxă şi întrucât au rămas locuri, în sensul că mulţi candidaţi au avut un alt masterat şi, potrivit legii, trebuie să plătească pentru alte masterate, atunci noi am avut locuri bugetate şi ea neavând un alt masterat înainte a glisat spre fără taxă', a explicat Teofil Tia, care a fost membru în comisia de evaluare a candidaţilor. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Elena Udrea