x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Elena Udrea spune că parlamentarilor le-a fost frică să voteze împotriva cererilor justiţiei conform conştiinţei

Elena Udrea spune că parlamentarilor le-a fost frică să voteze împotriva cererilor justiţiei conform conştiinţei

28 Oct 2015   •   18:29
Elena Udrea spune că parlamentarilor le-a fost frică să voteze împotriva cererilor justiţiei conform conştiinţei
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Deputatul Elena Udrea a afirmat miercuri că niciodată în Parlament nu s-au votat la pachet cereri ale justiţiei de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a unui parlamentar, susţinând că introducerea mai multor bile în urne de către deputaţi a fost fie un gest de protest, fie acestora le-a fost frică să voteze împotriva solicitărilor conform conştiinţei.

În contextul în care, în cazul celor două cereri, comisia a stat mai mult de o oră să numere voturile, Udrea a mers la sala Biroului permanent pentru a vedea ce s-a întâmplat.

La ieşire, ea a precizat că nu a aflat nimic de la comisia de numărare a voturilor.

"Nu am aflat nimic. Nu m-au lămurit. Ce este grav este că am ajuns în Parlament în situaţia aceasta, nu vorbim de o cerere de arestare normală, fiind a treia cerere de arestare împotriva Elenei Udrea în opt luni, o cerere de arestare făcută fără măcar să fiu întrebată despre faptele care sunt descrise de procurori, o cerere de arestare făcută fără să aibă cererea de urmărire penală făcută", a spus Udrea.

Întrebată cum vede faptul că unii deputaţi au introdus mai multe bile în urne, Udrea a răspuns: "Nu s-a votat niciodată aşa şi probabil a fost un gest de protest sau pur şi simplu le-a fost frică să voteze împotrivă conform conştiinţei".

"Este foarte clar din felul cum s-a desfăşurat votul câţi colegi au plecat din sală între primul vot şi cel de-al doilea. Nu neapărat reluarea votului ar fi soluţia, ci să ajungem la momentul la care parlamentarii să voteze conform conştiinţei", a conchis Elena Udrea.

×
Subiecte în articol: declaratii elena udrea Elena Udrea