x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Eliminarea pensiilor speciale blochează din nou instanțele de judecată

Eliminarea pensiilor speciale blochează din nou instanțele de judecată

de Ion Alexandru    |    22 Ian 2020   •   08:29
Eliminarea pensiilor speciale blochează din nou instanțele de judecată
Sursa foto: serggn/Getty Images/iStockphoto

Adunările generale ale mai multor instanțe, printre care adunările Tribunalului București și Curții de Apel București, au decis, ieri, să suspende activitatea respectivelor instituții pe termen nelimitat. Magistrații sunt nemulțumiți pentru că pe masa parlamentarilor se va afla, în 28 ianuarie, legea privind eliminarea pensiilor de serviciu, după ce Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a emis deja un raport favorabil pentru abrogarea pensiilor speciale.

Conform unui comunicat al Curții de Apel București, iminenta abrogare a dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu pentru judecători este de natură a încălca independenţa şi a afecta statutul constituţional al acestora; a hotărât, cu majoritate, suplimentarea ordinii de zi şi suspendarea activităţii de judecată începând cu data de 22 ianuarie 2020 şi până la revenirea celorlalte puteri ale statului asupra demersului de eliminare a pensiei de serviciu a magistraţilor”.

De altfel, mai mulți magistrați, dar și alți angajați din sistemul de justiție și-au manifestat nemulțumirea față de măsurile Parlamentului și spun că măsurile sunt și neconstituționale, și incorecte. Ioan Rebeca, judecător argeșean, a precizat că pensiile de serviciu ale magistraților nu sunt pensii speciale „Avem un venit pentru care cotizăm și noi la sistemul național de pensii, așa cum o face toată lumea. Nu mai vorbiți despre pensiile speciale ale magistraților, pentru că ele nu există”. 

 

 

×