x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Emil Boc a furat moţiunea lui Blaga

Emil Boc a furat moţiunea lui Blaga

de Adriana Duţulescu    |    07 Apr 2011   •   13:56
Emil Boc a furat moţiunea lui Blaga
Sursa foto: /Jurnalul Naţional

160226-raul-stef-intact-200711181514064.jpgMembrii echipei de campanie a lui Vasile Blaga au constatat ieri, cu stupoare, că Emil Boc a „furat” titlul şi textul moţiunii pe care Blaga urma să o prezinte luni, o dată cu lansarea candidaturii sale la şefia partidului. Valeriu Stoica, ideologul lui Boc, a anunţat în cursul dimineţii, într-un interviu la RFI, că premierul va candida la preşedinţia PDL, în 14 mai, cu moţiunea „România Dreaptă, Ro­mânia Puternică”, spunând că aceasta va câştiga fără doar şi poate alegerile interne din partid.

Declaraţiile lui Stoica i-au stupefiat pe oamenii lui Vasile Blaga, care susţin că şi-au dat seama că moţiunea la care lucraseră ei a ajuns la echipa lui Emil Boc, titlul moţiunii premierului aflându-se pe moţiunea lui Vasile Blaga încă de săptămâna trecută. Mai mult, surse din echipa lui Vasile Blaga au declarat, pentru Jurnalul Naţional, că şi textul moţiunii lui Emil Boc este copiat după cel al moţiunii lui Blaga, care orbeşte despre reorganizarea instituţională a PDL. „Pe la noi au venit mai mulţi dintre oamenii care au semnat pe lista lui Boc şi au zis că vor să îl susţină de fapt pe Blaga, să ne ajute, că vor să vadă documentele, moţiunea. Le-am dat documentele care erau în lucru şi le-au dus în partea cealaltă, la Boc”, au explicat sursele citate. Acestea susţin că acum au înţeles şi de ce Emil Boc a insistat, la negocierile cu Vasile Blaga, să fie primul care îşi va prezenta moţiunea de candidat, luni, la sediul central al partidului, iar Vasile Blaga al doilea.

Vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu, unul dintre membrii echipei lui Blaga, a declarat pentru Jurnalul Naţional că „acum înţelege de ce Valeriu Stoica s-a grăbit să anunţe astăzi titlul moţiunii”. „Titlul ales de ei era una dintre variantele de lucru pe care le-am băgat noi în focus-grupurile pe care le-am comandat săptămâna trecută”, a spus Boureanu, adăugând, ironic: „Îmi pare rău că domnul Valeriu Stoica nu a aşteptat şi rezultatele focus-grupurilor, să vadă că acest titlu era o variantă nefericită”.

Boureanu spune că Vasile Blaga va prezenta luni, o dată cu candidatura şi echipa sa pentru alegerile din PDL, moţiunea cu titlul „O Românie Dreaptă, O Românie Europeană”. Conform înţelegerii convenite între cele două tabere, luni, Emil Boc îşi va anunţa oficial candidatura la şefia PDL la ora 13:00, iar Vasile Blaga la ora 14:30.

Emil Boc nu are probleme numai cu acuzaţiile de „furt intelectual”. Vicepreşedintele PDL Cezar Preda, a dezvăluit, într-un interviu acordat Mediafax, că un lider judeţean care i-a spus lui Boc „pleacă, piticule, de aici, lasă-ne dracului în pace!” se numără printre primii zece semnatari ai moţiunii acestuia. Preda nu l-a no­minalizat pe acel lider, însă surse din conducerea PDL au declarat pentru Jurnalul Naţional că este vorba despre primarul de la Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan.

„Una este să vezi un şef de organizaţie care spune, când am fost toţi la Vila Lac: «Pleacă, piticule, de aici, lasă-ne dracului în pace!» şi pe urmă să-l văd în primele zece semnături în susţinerea lui Emil Boc, pe consi­derentul «domne, nu vreau să mă cert cu preşedintele»„, a spus vice­pre­şe­dintele PDL Cezar Preda vorbind despre situaţia din partid. El consi­deră că nu se va schimba nimic dacă Emil Boc va rămâne preşedinte al PDL şi după Convenţia Naţională din 14 mai şi a apreciat că partidul ar avea nevoie de un om care să judece cu mintea lui. Cezar Preda mai crede că de câţiva ani „s-a enclavizat” comunicarea preşedintelui Traian Băsescu cu partidul, comunicare ce se limitează la „anumiţi lideri”.

×
Subiecte în articol: vasile blaga PDL emil boc