x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Emil Boc acuză: "Guvernul Ponta este cu capul în nori şi picioarele în mocirlă"

Emil Boc acuză: "Guvernul Ponta este cu capul în nori şi picioarele în mocirlă"

15 Mai 2012   •   17:23
Emil Boc acuză: "Guvernul Ponta este cu capul în nori şi picioarele în mocirlă"

Intr-o conferinta de presa organizata la Cluj, presedintele PDL, Emil Boc, a acuzat guvernul Ponta ca este "cu capul in nori si cu picioarele in mocirla" si ca ia masuri demagogice si populiste care afecteaza stabilitatea economica a tarii.

"In ultimii trei ani am luat toate bobarnacele posibile si imposibile privind situatia economica din tara. Ceea ce am facut a fost corect din punct de vedere economic pentru ca a asigurat stabilitatea tarii si nu am ezitat sa imi asum masuri nepopulare, dar dure, exact ceea ce guvernantii refuza sa faca. Prefera populismul in detrimentul unor masuri ferme care sa sustina stabilitatea tarii. Guvernul Ponta fugareste leul in fiecare zi, iar potentiala majorare a salariilor este inghitita de inflatie si de majorarea cursului leu-euro. Romanii platesc demagogia si populismul Guvernului Ponta, care nu mai prezinta credibilitate, una a spus in opozitie si alta face la putere", a declarat Boc, conform Mediafax.

"Este cu capul in nori pentru ca nu este capabil sa genereze stabilitate economica si crestere economica. Este cu picioarele in mocirla incompetentei, pentru ca are trei ministri remaniati intr-o saptamana. Aceasta spune suficient despre credibilitatea Guvernului si despre sansele lui de a da stabilitate Romaniei. Din cauza amatorismului si incompetentei riscam sa pierdem aceasta stabilitate in fiecare zi", a mai spus fostul premier.

Economia a scazut cu 0,1% in primul trimestru fata de octombrie-decembrie si a intrat in recesiune, intrucat este al doilea trimestru consecutiv de scadere comparativ cu lunile anterioare, conform datelor anuntate marti de catre Institutul national de Statistica. Evolutia a fost anticipata de analisti, care estimau insa o contractie ceva mai mare, de 0,2-0,3%.

Romania reintra astfel in recesiune tehnica, situatie in care s-a regasit pentru doi ani si jumatate, in perioada 2008-2011.

×