x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc: Ceea ce face Guvernul este un atac sistematic la creşterea economică pe termen lung a României

Boc: Ceea ce face Guvernul este un atac sistematic la creşterea economică pe termen lung a României

14 Aug 2013   •   13:42
Boc: Ceea ce face Guvernul este un atac sistematic la creşterea economică pe termen lung a României
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Fostul premier Emil Boc a acuzat Guvernul că ia bani de la investiţii pentru finanţarea unor proiecte "cu componentă electorală", ceea ce reprezintă "un atac sistematic la creşterea economică pe termen lung a României".

Emil Boc a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că anul 2013 era "unul extraordinar de favorabil" pentru a avea o creştere economică de peste 3 la sută, dacă banii erau lăsaţi la investiţii.

"Ceea ce face Guvernul în momentul de faţă este un atac sistematic la ceea ce înseamnă creşterea economică pe termen lung a României. Nu este posibil ca la fiecare rectificare bugetară să iei bani de la investiţii şi să îi duci în altă parte. Dumnezeu îţi dă, dar nu îţi bagă şi în traistă, şi mă refer la, probabil, cel mai bun an agricol din istoria României. Cu toate acestea, creşterea economică este sub 2,2 la sută, dacă nu se dau bani pentru investiţii să nu ne aşteptăm la o creştere economică serioasă. Anul acesta era unul extraordinar de favorabil pentru a avea o creştere economică de peste 3 la sută, dacă banii erau lăsaţi la investiţii. Din nefericire, şi de această dată, banii sunt luaţi de la investiţii şi duşi pentru a satisface alte proiecte cu componentă electorală ale USL. Asta este realitatea crudă", a spus Boc.

Potrivit acestuia, rectificarea bugetară demonstrează că, "şi de această dată", "Transilvania este Cenuşăreasa Guvernului României, nefiind alocat niciun leu pentru Autostrada Transilvania, măcar pentru un tronson care era pregătit şi licitat".

"Guvernul de la Bucureşti sfidează Transilvania, sfidează legăturile de infrastructură cu Bucureştiul, demonstrând că nu le pasă ce se întâmplă peste Carpaţi. Zero lei pentru Autostrada Transilvania, este respectul pentru ceea ce înseamnă contribuabilul la bugetul de stat din această parte a ţării. Nici nu se arată la orizont vreo intenţie a Guvernului de a continua sau finaliza Autostrada Transilvania", a spus Emil Boc.

Produsul Intern Brut (PIB) a urcat în trimestrul al doilea, faţă de precedentele trei luni, cu 0,3%, astfel că în prima jumătate a anului creşterea economică s-a plasat la 1,7% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, estimează Institutul Naţional de Statistică (INS). 

×
Subiecte în articol: emil boc crestere economica Investitii