x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Emil Boc, după consultările cu Ungureanu: PDL va acorda votul pentru noul Guvern

Emil Boc, după consultările cu Ungureanu: PDL va acorda votul pentru noul Guvern

08 Feb 2012   •   09:12
Emil Boc, după consultările cu Ungureanu: PDL va acorda votul pentru noul Guvern

Presedintele PDL, Emil Boc, a declarat dupa consultarile cu Mihai Razvan Ungureanu ca PDL sustine cabinetul premierului si ca joi va acorda votul de incredere.

"Am luat decizia cu privire la sustinerea in totalitate a cabinetului Ungureanu si PDL va acorda maine votul pentru noul guvern. S-a incheiat o etapa importanta in evolutia Romaniei de dupa 2008. Guvernul pe care l-am condus a avut datoria de a scoate Romania din perioada caderii economice. Acesta a fost mandatul de baza pe care l-am avut ca prim-ministru. Impreuna cu colegii mei, ne-am atins acest obiectiv. In acest moment, multumesc tuturor ministrilor din cabinetele pe care le-am condus. E timpul pentru un nou Guvern care sa inceapa sa creasca nivelul de trai al romanilor. Am propus o echipa complet noua", a declarat fostul premier.

Presedintele PDL a mai spus ca persoanele propuse pentru noul Cabinet "vin fie din structura de secretar de stat, fie din Parlamentul Romaniei". "Nu poti sa spui ca un secretar de stat ca Bogdan Dragoi, care face parte din echipa de necgociatori cu FMI, cu CE, a fost in SUA, in Marea Britanie, un om care cunoaste din temelie sistemul financiar romanesc, sa spui ca e un om care n-are expertiza", a precizat Emil Boc.

Boc a mai spus ca spera ca spera ca Romania sa aiba, joi, un nou Guvern.

PDL i-a propus pentru Cabinet pe Lucian Bode - ministru al Economiei, Gabriel Berca - ministru al Administratiei si Internelor, Cristian Petrescu - ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, Alexandru Nazare - ministru al Transporturilor, Stelian Fuia - ministru al Agriculturii, Catalin Baba - ministru al Educatiei, Razvan Mustea (PDL) - ministru al Comunicatiilor si Claudia Boghicevici - ministru al Muncii.

×