x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Emil Boc: Voi demisiona dacă ţintele economice vor fi ratate

Emil Boc: Voi demisiona dacă ţintele economice vor fi ratate

27 Noi 2011   •   07:44
Emil Boc: Voi demisiona dacă ţintele economice vor fi ratate

Primul ministru al Romaniei a declarat, intr-o emisiune televizata, ca va demisiona de la conducerea Guvernului, daca tintele economice asumate pentru anul viitor nu vor fi indeplinite. Emil Boc nu a dat insa si un termen clar in care ar fi dispus sa se retraga din functie, in cazul in care obiectivele nu ar fi atinse.

"Demisia intotdeauna este pe masa, in conditiile in care aceste lucruri nu se respecta. Nu voi permite nicio evolutie electorala si populista a bugetului si tot ce va depinde de mine, cu pretul demisiei, va fi sa mentinem Romania pe linia stabilitatii. Imi asum, cu pretul demisiei, mentinerea stabilitatii macroeconomice a tarii", a declarat seful Guvernului, intrebat fiind daca isi va prezenta demisia dupa primele sase luni ale anului viitor in conditiile in care nu se vor atinge tintele macroeconomice fixate prin proiectul legii bugetului.

"Aceste analize nu trebuie facute o data la sase luni, ci periodic, pentru ca asa te asiguri ca esti in grafic (...) Demisia nu trebuie facuta o data la sase luni pentru ca un Guvern lucreaza responsabil in fiecare zi, nu o data la sase luni", a spus Boc, potrivit Agerpres.

El a subliniat ca Romania nu va intra anul viitor in derapaje economico-financiare in conditiile in care bugetul este facut fara tenta electorala si populisme, iar pe fondul inrautatirii si mai mult a contextului economic european, mai exista si acordul cu FMI si Comisia Europeana, ca un element de garantie si o centura de siguranta, existand posibilitatea apasarii butonului imprumutului precautional.

"Nu avem in intentie accesarea acestei linii, dar este un element de siguranta in plus", a spus premierul.

El a adaugat ca Romania poate gasi finantare in 2012 pe piata interna si externa pentru a imprumuta sumele de 57 miliarde lei si 2,4 miliarde euro, stabilite in proiectul de buget in vederea acoperirii deficitului si a rostogolirii datoriilor actuale.

De asemenea, premierul a subliniat ca PDL nu va sacrifica tara in conditiile in care in ultimii ani nu a guvernat cu ochii la sondajele de opiniei.

"Sansa noastra ca partid este sa iesim din starea de timorare si sa explicam acum ce am facut pentru Romania si nu sa vina altii peste ani de zile" sa spuna ce masuri bune au luat presedintele Traian Basescu si Guvernul actual in acesti ani.

"Oamenii acum pot sa inteleaga ca masurile pe care le-am luat nu au fost produsul unor mofturi, ci al nevoii de a salva tara", a mai spus seful Guvernului.

Boc spune ca nu are in vedere un nou mandat de premier

Premierul Emil Boc a declarat, in cadrul aceleiasi emisiuni TV, ca nu-si mai doreste un mandat de prim-ministru dupa alegerile de anul viitor. El a precizat ca nu are in vedere sa mai ocupe aceasta functie la finalul mandatului actual.

×