x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Epistola lui Argint către Tăriceanu

Epistola lui Argint către Tăriceanu

de Carmen Plesa    |    14 Noi 2007   •   00:00
Epistola lui Argint către Tăriceanu
Sursa foto: Mircea Opriş/

Costică Argint i-a explicat ieri premierului Tăriceanu, intr-o scrisoare, că-l stimează mult, dar că nu mai vrea să aibă cetăţenie romănă.

Costică Argint i-a explicat ieri premierului Tăriceanu, intr-o scrisoare, că-l stimează mult, dar că nu mai vrea să aibă cetăţenie romănă.

Costică Argint, unul dintre liderii romilor din Italia, urmărit internaţional pentru o serie de fapte comise in Romănia, i-a trimis o scrisoare premierului Tăriceanu, in care işi cere scuze pentru necazurile pe care i le-a provocat, informează Mediafax. Argint l-a mai anunţat pe premier că intenţionează să renunţe la cetăţenia romănă. Presa i-a criticat pe prim-ministru, Călin Popescu Tăriceanu, şi pe ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, după ce aceştia s-au intălnit la Roma cu urmăritul Costică Argint.

"După 30 de ani, m-am simţit din nou măndru că sunt cetăţean al Romăniei şi onoarea pe care mi-aţi făcut-o străngăndu-mi măna, dumneavoastră şi domnului ministru de Esterne (sic!) vor rămăne amintiri foarte frumoase in inima mea", mai scrie Argint in scrisoare. Preşedintele Asociaţiei romilor refugiaţi politic din Italia, Costică Argint, i-a transmis premierului că nu a fost un simpatizant al politicii interne şi externe a acestuia. "Insă am cunoscut doi miniştri pe care ii voi purta in minte toată viaţa mea pentru gestul frumos pe care l-au făcut in ceea ce mă priveşte pe mine şi asociaţia pe care o conduc", spune Costică Argint.

UNA ŞI PENTRU PRESĂ. Liderul ţiganilor din Italia a adresat o scrisoare deschisă şi presei, in care le reproşează ziariştilor romăni că au rezervat două zile exclusiv intălnirii sale din Italia cu delegaţia romănă condusă de Călin Popescu Tăriceanu, "ca şi cum in Romănia totul era rezolvat şi rămăsese numai cazul Argint". "Se pare că eu sunt unicul «infractor» rămas in Romănia cu care guvernul se intălneşte", susţine Argint in scrisoare. "Nu voi intra in polemică cu voi, (stimaţi ziarişti) ştiut fiind faptul că sunteţi o putere in stat, iar voi creaţi sau distrugeţi oameni după cum primiţi «sfaturi»", mai scrie Argint in scrisoare, adăugănd că aceştia trăiesc "intr-o ţară plină de mizerie" şi că incearcă să deturneze atenţia de la "adevăratele probleme ale Romăniei", vorbind despre intălnirea sa cu Guvernul. El neagă că este "căutat internaţional" şi că a violat, tălhărit, furat sau falsificat.

Cazul Cioroianu - inchis, SIE - curat

Premierul Tăriceanu a discutat ieri cu Cioroianu, fără a-i solicita insă acestuia să demisioneze din funcţie şi fără ca subiectul unei eventuale demisii a ministrului să fie abordat. Intrebat dacă va mai discuta cu Cioroianu pe marginea declaraţiilor recente ale acestuia, premierul a amintit că ministrul şi-a cerut scuze şi că, personal, consideră subiectul inchis. Pe de altă parte, Comisia parlamentară de control al SIE s-a reunit ieri pentru a discuta despre criza din Italia. Potrivit unui comunicat al preşedintelui comisiei, Cezar Preda, "SIE a semnalat repetat creşterea ostilităţii italienilor faţă de implicarea unor romăni din această ţară in infracţiuni şi despre riscul iniţierii măsurilor care au fost luate, intre timp, de autorităţile italiene". "In concluzie, s-a stabilit că SIE a respectat prevederile legale interne şi externe in activitatea sa şi in acest caz. Totodată, s-a subliniat faptul că alte instituţii au atribuţii extinse in ceea ce priveşte situaţia, evoluţiile şi problemele comunităţilor romăneşti din străinătate", mai afirmă Preda.

carmen.plesa@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: tariceanu politic argint costică argint